Wie koopt er nu een smartwatch?

Ik was niet overtuigd toen Apple hun smartwatch aankondigde. En ook na dit filmpje van Hardwareinfo.tv ben ik nog niet overtuigd. De apparaten zijn niet goedkoop voor een horloge, dik 200 euro. Waarschijnlijk scheelt het dat ik normaal ook geen horloge draag. Dan moet een smartwatch extra meerwaarde hebben voordat ik er mee zou gaan lopen. OK, turn-by-turn navigatie tijdens het wandelen door een stad is leuk, notificaties zijn wat gemakkelijker bij de hand.

Iemand hier die er al eentje heeft en het wél/niet het geld waar vindt? Of is iedereen aan het wachten op Apple?

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jean
Jean
6 jaren geleden

Ik wacht op de Apple Watch 3g … nou ja … de 2e of 3e generatie en dan moet ik nog zien. Ondanks wat mindere ervaringen ben ik toch Apple-fan, want de gebruiksvriendelijkheid en consistentie van het ecosysteem zijn wat mij betreft niet geëvenaard . Ik heb nu ook een android telefoon maar dat is de eerste en de laatste. Zoals Apple omgaat met het implementeren van een OS in een nieuwe categorie toestellen (euh: devices), weer eens petje af. Maar a. ik draag ook al heel lang geen horloge meer en b. ik vind de aangekondigde modellen lelijk: te dik, te veel chroom net als die eerste generatie iPhone. Heel misschien als we bij de tweede of derde generatie zijn kom ik toch in de verleiding, maar ik zie dan maar één reden nog eens overstag te gaan: ik word sportief en wil alle data die alle activiteiten opleveren verzamelen en analyseren. Tja ….

trackback

Wie koopt er nu een smartwatch? http://t.co/tAaq92xZmZ

Wilfred Ketelaar
6 jaren geleden

Ik heb zelf de (zilveren) Motorola Moto 360 en gebruik het bijna 2 maanden. Ik moet zeggen dat ik er erg tevreden over ben. Wat mij in het begin tegenhield waren de grootte van het horloge (ik heb namelijk een smalle pols) en de accuduur. In beide gevallen viel het heel erg mee. De aansluitingen van het polsbandje zit bij de Moto 360 dichter bij elkaar waardoor het niet zo ‘dik’ op mijn pols lijkt. Daarnaast heeft de LG G Watch R van die ‘schouders’ waar het polsbandje aan zit. Voor mij veel te groot. Tevens vind ik de Moto 360 gewoon mooier. Wat betreft accuduur. Ik hoef mij nooit zorgen te maken dat ik het einde van de dag niet haal. Mijn telefoon is eerder leeg.

Wat betreft gebruiksgemak. Hier ligt echt wel een pluspunt. Eerder werd ik tijdens een gezellig etentje met mijn vriendin ‘onrustig’ en ‘afgeleid’ door mijn telefoon als ik deze in mijn tas hoorde (lees: berichtje ontvangen). Nu kijk ik even een paar seconden op mijn horloge om te kijken of het belangrijk is. Het heeft voor mij voor meer rust gezorgd. Mijn vriendin heeft dit zelfs nog beaamt afgelopen weekend.

Zelf heb ik ook iets van 15 jaar geen horloge gedragen, dus het was wel even wennen (iets aan je pols), maar ik ben er inmiddels aan gewend. Wel merk ik dat het wel een beetje een coole early adopter-factor heeft. Ik was vorige week bij de barbier en daar vroegen ze er naar. Ook zitten er soms nog wat eigenaardigheden in of crasht het horloge af en toe. Maar over het algemeen ben ik er heel tevreden mee.

Jacob Holwerda
Jacob Holwerda
6 jaren geleden

Mijn ervaringen met smartwatches zijn nog niet erg positief. De connectie met mijn telefoon werkte vaak niet, waardoor meldingen niet in beeld van het horloge verschenen. Ben daarom maar weer overgeschakeld op een analoog horloge. Werkt altijd en is goedkoper.