Draadloos Spotify luisteren en besturen

 Gepubliceerd door om 18:54  Android, iOS
feb 062015
 

LG_soundbar Goed, hier in huis kijken ze al niet meer op van een update als “Met mijn Galaxy S4 via Spotify mijn iPad mini aansturen die via Bluetooth muziek doorstuurt naar de LG soundbar….geeks love music.“, maar ik kan me voorstellen dat het niet meteen voor iedereen duidelijk is. Dus een klein beetje toelichting:

Om bij het einde te beginnen: de LG soundbar zie je op de afbeelding hierboven. Het is een draadloze soundbar (“geluidsbalk”) die onder de TV hangt met een draadloze subwoofer die aan de andere kant in de kamer staat. Hij is via een optische audiokabel verbonden aan de TV, maar heeft ook een bluetooth audio mogelijkheid. Handig, want dan kun je bijvoorbeeld desgewenst de iPad of andere apparaten er aan verbinden. Als je daar dan Spotify op start, dan kun je die audio op veel betere kwaliteit dan via de kleine speakers van de iPad mini beluisteren.

Ik had de iPad mini bij de TV gelegd, niet omdat dat persé nodig was, maar daar stond ik toen ik de verbinding tot stand bracht. Maar toen er even later een track voorbij kwam die ik wilde overslaan zat ik aan de andere kant van de kamer. Hmm, op staan?
Nee, want ook een actieve geek kan soms gewoon lui zijn. Spotify heeft namelijk sinds een tijdje de “Connect” optie. Als je op een ander mobiel apparaat, in dit geval een Samsung Galaxy S4 (dus op Android) inlogt, dan “ziet” Spotify dat mijn account al actief is op de iPad mini.
2015-02-06 19.10.202015-02-06 19.10.01
Ik kan er dan voor kiezen om de audio “over te nemen” naar de Samsung Galaxy S4, of de audio gewoon af te blijven spelen via de iPad mini en de LG soundbar. Maar ik kan dan wel vanuit de S4 door de tracks heen springen, op pauze drukken etc. 🙂

[update 27-2-2015] Naar aanleiding van de vraag in de reacties, twee screenshots:
2015-02-27 15.17.58 2015-02-27 15.18.15

Deel dit bericht:

  5 reacties aan “Draadloos Spotify luisteren en besturen”

Reacties (3) Trackbacks (2)
 1. Na het commentaar dat ik er vorige week op kreeg heb ik deze week er maar voor gekozen om tijdens het koken meteen de S4 met de Soundbar te verbinden.Het hoeft ook niet altijd ingewikkeld. 😉

 2. ik heb een soundbar van lg en een iPad mini 2 als ik spotify wil afluisteren via de lg soundbar krijg ik op de iPad via bt te zie lg soundbar gevonden en verbonden
  maar als ik muziek aan zet kan ik via Airplay alleen apple tv kiezen die ziet hij als mijn soundbar maar dat werkt niet wie kan mij helpen

  • Hoi Ivo,

   Ik maak op dezelfde manier verbinding: via BT verbinding maken en dan zie ik de LG vanuit Spotify. Zie ook de twee screenshots die ik toegevoegd heb onder het bericht hierboven.
   Ik heb geen idee wat er bij precies mis gaat.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.