jan 292015
 

2015-01-29 22.00.16De tijd dat Microsoft alleen oog had voor Windows ligt inmiddels ruim achter ons. Na Office voor iOS (en nu ook voor Android tablets) is er nu ook Outlook voor iOS en Android. En net als bij de regulieren mailapplicatie, heb je niet alleen de keuze uit Exchange, maar ook Outlook.com (Hotmail), Gmail en Yahoo!
De andere accounts die je hiernaast ziet staan zijn van clouddiensten: OneDrive, iCloud, Dropbox en Box.

Ik ben op iOS meer tevreden met de standaard mailapplicatie dan bij Android, maar op beide systemen blijft de Outlook applicatie voorlopig nog wel even geïnstalleerd staan.

2015-01-29 21.50.14De reden? Nou, eigenlijk alleen al vanwege de “bijlagen” view. Je ziet hiernaast een voorbeeld. Daarbij kun je alle bijlagen te zien die in de meest recente berichten in de verschillende accounts verzonden zijn. Die kun je dan eenvoudig bekijken, openen in andere applicaties of opslaan in een van de geïnstalleerde clouddiensten. Van die clouddiensten zie je ook de meest recente bestanden.

En je kunt die bestanden niet alleen bekijken, je kunt ze ook meteen weer aan een nieuwe mail toevoegen. De wijze waarop dat gebeurt is verschillend. Bij een bijlage wordt hij opnieuw bijgevoegd, bij de clouddiensten wordt er dan een link gegenereerd.

Maar sowieso ziet de app er best netjes uit. De Nederlandse vertaling is nog niet overal af, zo werden mijn bestanden “gered” (“gesaved”) en ook op andere plekken komen soms wat rare woorden voor.

Het enige echte minpunt tot nu toe is dat ook hier een afspraak in mijn agenda niet op “privé” kan zetten. Dat kan in de standaard agenda op iOS ook niet. Bij mijn werkgever is afgesproken dat we binnen de afdeling de agenda’s aan elkaar zichtbaar maken. Omdat ik één agenda wil, zijn er ook niet werkgerelateerde afspraken die er in staan. Met de “privé” markering blijven die ook privé. Als Microsoft die feature nu nog toevoegt dan zou het helemaal mooi zijn.

Deel dit bericht:

  7 reacties aan “Eerste indruk: Outlook voor iOS en Android”

Reacties (5) Trackbacks (2)
  1. Leuk app inderdaad, privé maken van afspraken lukt overigens wel in de standaard agenda op IOS

    GR ROB

    • Inderdaad! Ik zie hem er nu bij staan. Sinds wanneer is dat? Want ik weet het in ieder geval een van de dingen was die ontbraken.

      • Dat is ook zo, heb er eerder ook al eens naar gezocht. Maar hoelang het inmiddels kan, weet ik ook niet. Wat nog wel een omissie is, is dat je niet kan wegschrijven naar overdrive van O365. In mijn geval dus de onedrive aangeboden via NOVA. Naar een privé onedrive dan weer wel.

  2. Eindelijk op Android en IOS! Zat er al heel lang op te wachten.

  3. Het was een kwestie van tijd, maar omdat de data en wachtwoorden etc. in de VS opgeslagen worden, heeft ook mijn werkgever er voor gekozen toegang tot onze Outlook servers via de app te blokkeren.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.