Nu ook 4K in de woonkamer voor (bijna) spotprijzen

4k_ultra_hd_TV Het is ongelofelijk (eigenlijk ook weer niet, maar het blijft fascinerend) . Het is pas 4 jaar geleden dat SURF een aantal innovatieprojecten initieerde. Toen ging het nog om peperdure en kolossale apparaten waar moeilijk aan te komen was. De verwachting was ook dat 4K voor thuis waarschijnlijk ook wel een beetje flauwekul was. Immers, het was duur in aanschaf, de content was er niet, de gemiddeld huiskamer was er niet groot genoeg voor. En hoewel mijn eigen TV in de woonkamer het ook nu nog “gewoon” moet doen met 720p (dat ding wil maar niet stuk gaan), kun je nu voor toch tamelijk acceptabele bedragen ook privé en in je woonkamer met 4K aan de slag. Natuurlijk, het is niet helemaal hetzelfde als de professionele 4K camera’s, maar nadat de GoPro 3 al 4K video aan kon (en ook Sony doet al aan 4K voor consumentenprijzen), kan de GoPro 4 die net beschikbaar gekomen is, het nóg weer een stukje beter, met hogere framerates, in een kleinere verpakking en voor bedragen vér onder de 1000 euro. Zie bijvoorbeeld dit filmpje dat ook op 4K via YouTube beschikbaar is.

En nou staat er vandaag, via een bekende site van dagaanbiedingen, een 4K TV van LG te koop voor het bedrag van net geen 1.300 euro (excl. 8,95 verzendkosten voor een apparaat van 21,6 kg!). Dan heb je een LED TV met een schermdiagonaal van 55 inch (139,7 cm) en een resolutie van 3840 x 2160.
En dan nog naast de ‘gebruikelijk TV gerelateerde zaken zoals een tuner die DVB-T2, DVB-C, DVB-S2, DVB CI+ aan kan, ondersteuning voor passief Cinema 3D, ingebouwde wifi, ondersteuning voor Skype, DLNA certificering, etc.
(dit is geen advertentie, voor alle details moet je de site maar even opzoeken als je dit op 8 oktober 2014 leest).

Dus, 4 jaar nadat de technologie een overbodige stap omhoog leek vanuit ‘gewoon’ HD (leek toen de max die nodig was), kun je dus voor (bijna) spotprijzen zelf met 4K aan de slag. Amazing. 😉

(ik denk dat het alleen nog even duurt voordat we 4K video in de trein kunnen bekijken, want de Wifi-verbinding die ik gebruik om dit bericht te plaatsen is zelfs voor tekst traaaag. Ik weet het: gegeven paard en zo.)

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Nu ook 4K in de woonkamer voor (bijna) spotprijzen http://t.co/iGjWdxPGU5 via @ICTOblog @SURFnet #4K