Pebble Watch versus Apple Watch

PebbleWatch_versus_AppleWatchIk draag al jaren geen horloge meer. Niet nodig. Klokken genoeg om me heen. Op mijn telefoon, mijn laptop, mijn iPad. Ik hoefde daarom ook geen Pebble Watch. Waarom ook? Op mijn iPhone heb ik het aantal notificaties tot een minimum terug gebracht. Mail wordt opgehaald als ik de mail applicatie open, geluid staat meestal op trillen zodat het allemaal een beetje beschaafd blijft gedurende de dag, met uitzondering van notificaties die ik belangrijk vind.

Dus ook als ik niet helemaal moe was van de belachelijke hype-machine rond Apple, dan nog was het nieuws over de Apple Watch iets waar ik niet warm van zou lopen. Maar gelukkig houden anderen het nieuws erover wel in de gaten en soms is de samenvatting ook voldoende. Op Gottabemobile staat een mooie vergelijking tussen de Apple Watch, die pas in 2015 geleverd zal worden (hoezo vaporware?) en de Pebble Watch die al geruime tijd (de Kickstarter campagne liep in 2012) beschikbaar is. De samenvatting (zie ook de screenshot):

  • Pebble Watch is nu al te koop, de Apple Watch pas in 2015
  • Pebble Watch werkt met Android en alle iOS apparaten met minimaal iOS 6, de Apple Watch met iPhone 5 en nieuwer
  • De duurste Pebble Watch is $100 goedkoper dan de goedkoopste Apple Watch
  • Apple Watch krijgt fitness features die de Pebble Watch (nu nog) niet heeft

Waarom vind ik dit rijtje leuk? Nou, omdat objectief gezien de Apple Watch geen schijn van kans zou moeten hebben tegen de Pebble Watch. En omdat het met tóch niet zal verbazen als de Apple Watch straks als een trein verkoopt en ze Pebble van de markt vagen. We zullen het zien.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Pebble Watch versus Apple Watch http://t.co/AIsnDrKTf0 via @ICTOblog

Floor
Floor
6 jaren geleden

Ik draag ook al jaren geen horloge meer, maar dit doet me toch van gedachten veranderen.

Hylke
Hylke
6 jaren geleden

De Pebble en Apple watch is niet voor iedereen van toegevoegde waarde. Als je een horloge alleen gebruikt om de tijd op af te lezen, dan is zo’n smart watch natuurlijk overbodig. Overigens draag ik een horloge meer als sieraad. De tijd is zoals je zegt overal af te lezen en is voor mij mooi meegenomen.