Coursera Data Science Specialization 9/10

Afgelopen nacht liep er (weer) een deadline af voor de MOOCs die onderdeel van de Data Science Specialisation bij Coursera. En hoewel het nog even wachten is op het certificaat (voor de tests is er nog een hard-deadline die niet gepasseerd is) weet ik al mijn beoordeling voor het project dat via peer-review beoordeeld werd en ik wist de scores voor de quizzes al. Conclusie: ook de 9e MOOC die onderdeel van die specialisatie uitmaakt, heb ik (met disctinction) afgerond.
En dat betekent dat ik toegelaten ben tot het “capstone project” dat op 27 oktober voor het eerst van start gaat. Roger Peng geeft in de video hierboven al kort wat uitleg over die afrondende MOOC. Hij gaat blijkbaar in samenwerking met SwiftKey uitgevoerd worden (zie ook dit bericht). Inmiddels zijn er al ruim 200 anderen die ook alle negen benodigde onderdelen afgerond hebben.
De beschrijving klinkt interessant:

This course will start with the basics, analyzing a large corpus of text documents to discover the structure in the data and how words are put together. It will cover cleaning and analyzing text data, then building and sampling from a predictive text model. Finally, students will use the knowledge gained in our Data Products course to build a predictive text product they can show off to their family, friends, and potential employers.

Ik ben benieuwd. De MOOCs binnen deze specialisatie waren tot nu toe heel gemakkelijk te plannen en in de meeste gevallen ook best makkelijk. Natuurlijk, ik moest er steeds goed voor gaan zitten en het uitvoeren van de projecten vergde stevig uitzoekwerk en toch de nodige uurtjes. Maar ja, ik doe het om er wat van te leren en het was nooit té moeilijk of niet haalbaar. Dus wie weet valt ook dit wel mee. Leerzaam was het in ieder geval voor mij wel.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Coursera Data Science Specialization 9/10 http://t.co/fMjU9M8Toa