mei 142014
 

Het is dat ik vandaag bovenstaande Tweet kreeg. Ik had me eigenlijk nooit gerealiseerd dat ik qua moment in het jaar bijna op dezelfde dag met Twitter begonnen ben als met bloggen. Alleen zit er dan 5 jaar verschil tussen. Ik blogde al 5 jaar voordat ik (als laatkomer) een account op Twitter aanmaakte.

Ben benieuwd wanneer ik een nieuwe tweet van Twop-1000 Nederland kan verwachten. Over 12 maanden?

Avonturen met de Raspberry Pi…

 Gepubliceerd door om 20:55  Raspberry Pi
mei 142014
 

Adventures in Raspberry Pi Vandaag ging mijn jongste aan de slag met het boek Adventures In Raspberry Pi. Gewoon op papier en ‘gewoon’ in het Engels.

Helaas was het bij die eerste keer vooral een oefening in geduld hebben. We volgden namelijk braaf het boek en dus werd eerst de NOOBs Image gedownload (1,32GB), die op een SD-kaartje uitgepakt en daarna eindelijk kon de Raspberry Pi worden opgestart. Daarvoor had ik hem met een HDMI-kabel aan onze TV gehangen, inclusief USB-toetsenbordje en muis die anders aan mijn Mac Mini hangen. De TV gaf niet het meest perfecte beeld (het trilde wat veel), maar direct aanpassen kreeg ik niet voor elkaar.
Daar komt bij dat een tafeltje dicht bij de TV (anders kun je de letters niet lezen) niet de meest handige plek is om te zitten.

Dus…dacht ik, zou het niet mogelijk zijn om de Raspberry Pi te koppelen aan de laptop waar hij anders op zit te werken. Dat kan. Je kunt een Remote Desktop applicatie installeren en in Windows 7 of 8 zit de client om verbinding te maken dan al ingebakken. Wel handig om het IP-adres van de Raspberry Pi “vast” te zetten.

Een eerste test door mijn zoon kreeg als oordeel “hij is af en toe wat sloom”. Is goed mogelijk bij een Raspberry Pi, die zijn nooit heel erg snel. Ik kan niet goed inschatten of hij zichtbaar slomer is dan bij direct gebruikt.
Lees verder….