Hebben: Asus Transformer Book T100

Brad Linder van Liliputing heeft al de mogelijkheid gehad om te werken met een Asus Transformer Book T100, een goedkope hybride Windows 8 tablet. In zijn blogpost kun je in detail lezen over zijn ervaringen, in het filmpje hierboven krijg je een korte overview. Ik geef je zijn conclusie integraal:

There’s a lot to like about the Asus Transformer Book T100. It’s small and cheap, gets long battery life, and offers decent performance whether you use it as a notebook or a tablet.
It won’t be the best computer for everyone: The keyboard and touchpad are small, the screen resolution might be a bit too sharp when running apps that aren’t optimized for high-resolution screens, but it’s not as sharp as the screens on the latest iPads. And if you’re primarily looking for a tablet, you’ll probably find more high quality apps if you go with an iPad or Android tablet.
But the Asus Transformer Book T100 can do things an iPad can’t. It supports Adobe Flash, full desktop apps including iTunes, Diablo 3, GIMP or Photoshop, and Microsoft Office 2013. It even comes with a fully-licensed copy of Office 2013 preloaded.
I like to think of this machine as a portable notebook that you can also use as a tablet from time to time or when touch input makes more sense than using the keyboard.
Judged by that standard, the Transformer Book T100 may be a best-in-class device — largely because there are so few other devices in its class.
That could change in the coming months as we start to see more companies bring 10 inch tablets with keyboard docks to market. But Asus has long been a pioneer in this space, and the company knows how to make decent tablets and mini-laptops for reasonable prices.
The Transformer Book T100 will be a tough device to beat.

Vandaar mijn conclusie: daar wil ik ook mee aan de slag! Helaas, ook dit apparaat is nog niet in Nederland te krijgen. Wachten dus nog maar even.. Ik kreeg van Corina Bakker via Google+ de tip dat hij nu wél al gewoon te bestellen is! Helaas lijkt het er wel op dat dat alleen de 32GB versie is. De reviews op Tweaker.net daarover zijn positief en de moeite van het lezen waard (al blijkt ook daar al dat ze eigenlijk liever de 64GB versie hadden gehad).

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Hebben: Asus Transformer Book T100 http://t.co/N2afG9BgLy via @ICTOblog #windows8

Raoul Teeuwen
9 jaren geleden

Nav je/dit artikel tipte ik meerdere mensen/verwees ze naar dit item. 1 daarvan reageerde: “lijkt me fijn apparaatje! ding is alleen dat t ook mn main pc is en is groot scherm wel fijn“.

Waarop ik even Google-de en http://liliputing.com/2013/10/using-asus-transformer-book-t100-desktop-pc-video.html vond :-)…