okt 262013
 

Coursera_VLC Deze week ben ik aan mijn respectievelijk 3e en 4e MOOC begonnen. In vergelijking met anderen ben ik dus best nogal een beginner wat betreft deelnemen aan Massive Open Online Courses. Maar het wordt me ook niet echt gemakkelijk gemaakt.

Mijn eerste ervaring met een MOOC was met de Social Network Analysis MOOC. Een onderwerp dat aansluit bij het onderzoek dat ik gedaan heb naar tagging binnen opnames van colleges, maar wat ook weer ver genoeg van mijn voorkennis lag om tamelijk uitdagend te zijn. En dat bleek ook wel toen ik de video’s met uitleg begon te bekijken en de wekelijkse huiswerkopdrachten begon te maken. De stappen waren groot, het vocabulaire dat gebruikt werd onbekend en de link tussen de huiswerkopdrachten en de colleges moeizaam. Ik heb getracht vol te houden, maar ben na 6 van de 8 weken afgehaakt omdat ik voorzag dat ik de eindtoets toch niet zou gaan halen.

Afgelopen weken gingen twee andere courses van start waar ik me voor ingeschreven had/heb: Blended Learning: Personalizing Education for Students en Big Data in Education. En een week of vijf geleden ben ik gestart met Statistics One. En de ervaringen tot nu toe stemmen niet echt heel positief.
Lees verder….