Van SURFSnel ADSL naar UPC

 Gepubliceerd door om 07:18  Internet, Ziggo
okt 122013
 

UPC_aanbod Sommige dingen moeten gewoon altijd werken. Er moet water uit de kraan komen, de verwarming moet het doen in de winter, net als het licht. En als die dingen het doen moet je er eigenlijk vanaf blijven (“if it ain’t broke, don’t fix it“). De internetvoorziening hier in huis hoort inmiddels ook in dat rijtje thuis. Daarvoor maakten we al sinds lange tijd gebruik van een combinatie van SURFSnel ADSL, een KPN Belbudget verbinding en VOIPDiscount voor het (deels) bellen via internet. Uploadsnelheid (maximaal) 1 Mbit/sec en een downloadsnelheid van (maximaal) 12 Mbit/sec voor €28,42 per maand (ADSL) + €13,50 per maand (KPN) + €12,50 per ongeveer 2-3 maanden voor het bellen via VOIPDiscount (geen abonnement, alleen verbruikskosten). Daarnaast hadden we digitale televisie van UPC voor €35,20 per maand. Daarvoor hadden we dan UPC Royaal en een hardeschrijfrecorder. Totaal dus (zonder Voipdiscount) zo’n €77,12 per maand.

SURFSnel ADSL, en ADSL in het algemeen stond al een tijdje stil. Tarieven en snelheid zijn al een tijd gelijk. En met name die upload van slechts 1 Mbit/sec is/was af en toe knap vervelend. Want het uploaden van video’s naar YouTube ging steeds langer duren omdat de bestanden door de toegenomen kwaliteit steeds groter werden. Idem voor foto’s naar Flickr (al werden die niet groter, het werden er meer). Kortom, het verbruik nam toe en de dienst groeide niet mee.
In mijn dorpje was te weinig belangstelling voor glasvezel toen dat een tijdje geleden geïnventariseerd werd en om dat de markt voor kabelproviders in Nederland tamelijk op slot zit, had ik eigenlijk maar één alternatief: UPC.
Lees verder….