De nieuwe Google Chrome tabbladen

 Gepubliceerd door om 07:13  Internet, Tip, Tools
okt 092013
 

Google_Chrome Hoe weet je dat je een succesvol product hebt? Als er heel veel mensen gaan klagen als je kleine dingen wijzigt. Zo ook bij de “nieuwe tab” functionaliteit van Google Chrome. Ik had zo half en half begrepen dat daar iets anders aan was geworden, maar omdat mijn eigen Google Chrome versie daar nog geen last van leek te hebben, had ik me er nog niet druk over gemaakt. Gisterenavond werkte Chrome zich echter bij tot versie “30.0.1599.69 m” en kreeg ik opeens ook een andere “nieuwe tab” functie. De verschillen zijn niet enorm, maar je moet even weten waar je de “oude” functionaliteit terug kunt vinden.

Tabbladen synchroniseren

Ik maak namelijk best veel gebruik van het gegeven dat ik (o.a.) de tabbladen tussen de verschillende Google Chrome browsers die ik gebruik (op mijn laptop, mijn desktop, iPad, iPhone 4S en tijdelijk een iPad mini) kan laten synchroniseren. D.w.z. als ik op mijn iPad wat opzoek, bijvoorbeeld een set MTB banden of zo, maar het dan handiger vind om de bestelling op mijn laptop uit te voeren (minder kans op typefouten), dat ik het tabblad dat ik open had in Chrome op de iPad eenvoudig terug kan vinden vanuit Chrome op de laptop.

De functionaliteit zat verstopt in de nieuwe tabblad optie van Google Chrome en is daar nu weg. Vreselijk? Nee, wat mij betreft niet. Want hij zit nu gewoon netjes in een menu.
Lees verder….