Wordt dit dan de iPad killer van Asus?

Asus_Windows_8p1 Ik weet het, het is een erg suggestieve titel en eentje waarvan ik zelf verwacht dat het antwoord “nee!” is. En wel om een aantal redenen. Maar de ASUS Transformer Book T100 zou, mits ASUS ze in voldoende mate kan leveren, wel eens een verrassende telg in de enorme collectie modellen van Asus kunnen gaan worden.

Waarom? Nou, vanwege de prijs/prestatieverhouding. Voor (naar verwachting) net geen 400 euro krijg je een tablet met dock (waarmee je het geheel ook gewoon op je schoot kunt zetten, dus niet alleen op tafel), met 64GB SSD-geheugen voor opslag, 2GB RAM, een 10.1-inch 1266 X 768-pixel display, micro SD-kaartlezer (waarmee je de beschikbare opslag verder kunt uitbreiden), in de dock een micro USB aansluiting, micro HDMI (handig als je hem ook wilt gebruiken om te presenteren) en een USB 3.0 aansluiting (fijn voor die externe harde schijf!).
Daarbij draait het geheel op een Atom Z3740-quadcore van de nieuwe Bay Trail-generatie, met Windows 8.1 (dus niet RT!) en krijgen de Amerikanen er in ieder geval gratis de Home/Student editie van Office 2013 bij met volledige versies van Word, Excel, PowerPoint en OneNote. Hét voordeel van de Surface RT verzie van Microsoft dus.
De accuduur zou zo’n 11 uur zijn. Dat is natuurlijk iets wat nog in de tests bevestigd moet worden. Maar al met al zijn de meeste reviewers die hem al even in de hand gehad hebben positief over dit apparaat.

Waarom dan toch nog geen iPad-killer? Omdat daar nou eenmaal meer voor nodig is dan één goed Windows-apparaat dat de prijs van de iPad weet te matchen en wat extra functionaliteit toevoegt. En zelfs als Windows 8.1 veel van de problemen van Windows 8 weet te verhelpen, dan nog heeft de App-store van Microsoft nog wel een eind te gaan om een match te zijn voor de App-store van Apple. Maar het hoeft voor mij ook geen iPad-killer te zijn, als het maar een goed genoeg apparaat is voor al die mensen die aan de slag willen met Windows op een tablet. De tijd zal het leren.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Wordt dit dan de iPad killer van Asus? http://t.co/h7GbNwAPt7

trackback
9 jaren geleden

@MeneerPeters Toen werd Windows 8.1 interessant voor het onderwijs: http://t.co/olLk0e191E Wie kan deze volgend schooljaar (-€400) leveren?