Interessant: de Witbox 3D printer

Witbox_400x400AmarillaSimple-300x300 Het bericht begon heel veelbelovend: er was een nieuwe 3D printerwinkel geopend in Duitsland, net over de grens van Nederland (60 km er vanaf). Helaas bleek dat 60 kilometer van Groningen te zijn en dus toch nog ruim 330 km rijden van mijn plekje af. Want een 3D printer met 2 jaar garantie bestellen bij een bedrijf in de VS of Australië is niet echt handig. Zeker niet als je een exemplaar koopt dat al kant en klaar, in elkaar gezet, geleverd wordt. Niet alleen zijn de verzendkosten vaak stevig, je moet er terdege rekening mee houden dat de douane ook nog even BTW en inklaringskosten wil aftikken én als je voor je garantie terug wil naar de leverancier, dan moet je het apparaat of de betreffende onderdelen weer de omgekeerde weg terug sturen.
Een winkel waar je naar toe kunt gaan is dus wel zo handig voor een gewone consument (zoals ik ben).

De printer waar het in het bericht over ging, de Witbox Helios 2X, is er overigens natuurlijk niet echt eentje die je zomaar eventjes besteld. Tenminste, ik niet. Maar voor €2.500,- krijg je wel een heleboel printer: dual extruder, zodat je 2 kleuren of 2 materialen kunt printen, complete metalen kast met een afgesloten printhuis dat aan alle kanten veel zicht op het printbed over laat (handig om mee te kijken en om filmpjes te maken), printkwaliteit van 0,1 mm tot 0,3 mm, een groot verwarm printbed dat prints tot 20cm x 20cm x 20cm mogelijk maakt (vergelijk dat met de Up Mini die 12cm x 12cm x 12cm aan kon), ondersteuning voor ABS, PLA, PVA, Nylon én Laywood (hout!) en Laybrick, aansturing via USB of SD-kaartje, zelfstandig werkend, met eigen software (WitSoft) maar met tevens ondersteuning voor Repetier Host, Pronterface, Cura, ReplicatorG, Slic3r. Het is dat hij nog geen chocolade en porselein kan printen, anders was de bestelling meteen de deur uit gegaan. Oh, en hij wordt volledig geassembleerd geleverd.

Zo te zien zoeken de Spanjaarden nog naar distributeurs in de verschillende landen. Wellicht iets voor een van de Nederlandse Fablabs of 3D printerverkopers? Want ik zou het een enorme pré vinden als ik hem hier in Nederland zou kunnen bestellen met dus een Nederlands adres (liefst regio Brabant/Limburg) om terug te kunnen voor eventuele mechanische problemen. Ik hoor het graag als iemand een aanbieder kant!

p.s. Ik vind met name dat Laywood en Laybrick wel heel erg mooi. Kijk maar eens naar de mokken die Simon J. Oliver gemaakt heeft in Laybrick:
laybrick-9
Of deze sieraden geprint in Laywood (en daarna bewerkt, geschuurd, geverfd):
boreal-3d-printed-wood-jewelry-7
Ziet er toch al weer een stuk mooier uit dan geprint ABS of PLA en biedt ook weer nieuwe mogelijkheden voor creaties.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Interessant: de Witbox 3D printer http://t.co/cQwVlaXq5O via @ICTOblog #fablab #3d @fablabmaastricht