Alles is te kopiëren en dat zal altijd zo blijven ook!


Er kwamen vandaag twee berichten voorbij die nog maar eens duidelijk maken dat echt alles te kopiëren is en dat het vooral een kwestie is van “hoeveel werk en creativiteit willen wij er in stoppen om dat voor elkaar te krijgen”. In het filmpje hierboven zie je een apparaat dat automatisch de DVD’s (of CD’s) wisselt als je die ana het rippen/digitaliseren bent. De onderdelen komen uit een 3D printer en het geheel wordt aangestuurd door een Raspberry Pi. Zie deze pagina voor de uitleg. Uiteraard zijn de STL-bestanden die je nodig hebt voor het printen en de overige code gewoon vrij te downloaden.


Het tweede voorbeeld is een stukje ludieker, omdat het zeker niet de meest praktische manier is om een ‘scan’ te maken van een elektronisch boek, zelfs niet als dat eigenlijk alleen met DRM op een Kindle te lezen is. Hier wordt gebruikt van Lego om een Kindle te bedienen en om een Macbook steeds een foto van het scherm te laten maken.

In beide gevallen geldt: voor wie wil is er altijd wel een kopie te maken. Ook met DRM, ook als het een grote verzameling is en tijdrovend is. Dus laten we stoppen met het verspillen van geld aan pogingen om dit tegen te houden!

(getipt door Edwin Mijnsbergen en Fresh Gadgets)

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Alles is te kopiëren en dat zal altijd zo blijven ook! http://t.co/XU4frj5SLg

trackback

Alles is te kopiëren en dat zal altijd zo blijven ook! http://t.co/gt32R5fZc6

trackback
10 jaren geleden

Alles is te kopiëren en dat zal altijd zo blijven ook! http://t.co/69DilZNqwP met onderdelen uit een 3D printer