Koop met korting eBook versies van je Amazon boeken via MatchBook

Kindle DX Amazon kondigde vandaag een nieuwe dienst aan: MatchBook. Het idee erachter is dat, als je al een versie van een boek op papier gekocht hebt, je met korting ook de Kindle-versie kunt kopen. Exacte prijzen worden nog niet genoemd, maar het zou gaan om $2,99, $1,99, $0,99 of gratis.

Tja. Enerzijds een goed idee. D.w.z. ik zou wel graag van alle boeken die ik nog op papier heb ook de digitale versie willen hebben. De vraag is dan hoeveel ik daar voor zou willen betalen. Eigenlijk niets, ik heb al eens voor het boek betaald, als ik een boek op papier 2x lees, betaal ik er ook niet 2x voor. Maar in vergelijking met de schandalige praktijken die filmstudio’s gehanteerd hebben bij de overgang van VHS naar DVD en Blue-ray, waarbij je soms blij mocht zijn met een paar euro korting, is $2,99 als max. natuurlijk een mooi bedrag.

Amazon geeft aan dat ze tot 1995 terug gaan voor wat betreft aankopen. En daar zit natuurlijk nog een andere beperking: als je een boek van iemand cadeau gekregen hebt dan heb je pech. Maar hoe dan ook toch weer een extra (slim) steuntje in de rug van Amazon voor haar eBook-business.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Koop met korting eBook versies van je Amazon boeken via MatchBook: Amazon kondigde vandaag een nieuwe dienst … http://t.co/qJoG2lJysW