Chrome RSS Subscription Extension gebruiken met Feedly

rss_subscription_extension RSS mag dan wel dood zijn voor Google, dat betekent gelukkig niet dat er geen gebruik meer van gemaakt wordt. Een plugin die ik veel gebruikte in combinatie met Google Reader was RSS Subscription Extension.

Met de plugin kon je eenvoudig RSS-feeds van weblogs en andere sites toevoegen aan Google Reader. Het icoontje was alleen zichtbaar als er een feed was, er op klikken en klaar was je.
Nadat Google had aangekondigd dat Google Reader zou verdwijnen, verdween ook de plugin even, om daarna terug te keren zónder verwijzing naar Google Reader.
De plugin heeft de mogelijkheid om ook andere RSS-readers toe te voegen, dus ook Feedly. Alles wat je hoeft te weten is de URL die je moet toevoegen:
http://www.feedly.com/home#subscription/feed/%s

Je hoeft dit maar één keer te doen en vanaf dat moment kun je de feeds eenvoudig toevoegen. Overigens is het in Feedly zelf ook best gemakkelijk om feeds toe te voegen, je hoeft namelijk niet de RSS-URL zelf toe te voegen, de URL van de pagina/site is voldoende.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

[…] maar gelukkig was de afwezigheid van de RSS Subscription Extension van korte duur. Dr. Pierre blogde er gisteren ook al over en dus heb ik hem vanmiddag meteen weer opnieuw […]

Robin
9 jaren geleden

Gekgenoeg bestaat iGoogle nog steeds. Zolang het nog werkt gebruik ik het nog iedere dag. Als de stekker er volledig uit wordt getrokken dan maak ik pas echt de overstap naar Feedly waar inmiddels al enige tijd een kopie staat van mijn feeds.