jun 132013
 


Soms denk je bij een Kickstarter project “wil ik dat wel?” op andere momenten denk je “Yes, doen!”. Dat had ik nu ook, totdat ik wat langer door ging lezen en me ging realiseren wat er nog meer bij zou komen kijken.

Eerst even uitleggen waar het over gaat: dit Kickstarter project wil een open source toevoeging maken voor op de Raspberry Pi waarmee je die kleine computer kunt omtoveren in LEGO Mindstorms. Het is een stukje hardware dat je op je Raspberry Pi vast klikt (dat is het mooie aan die computer, die is daar voor gemaakt!) en waarmee je aansluitingen krijgt voor sensoren die ook voor LEGO Mindstorms gebruikt worden. Daarnaast zit er een plaatje bovenop waar je dan weer je LEGO op kunt aansluiten. In het filmpje geven de makers aan te streven naar een prijs van $35,- voor de “BrickPi”. Nou blijkt die $35,- toch $45,- te zijn als je ook de case er bij wilt. Dat lijkt nog steeds een heel stuk goedkoper dan normale LEGO Mindstorm sets die vaak ruim boven de 300 euro moeten kosten.
Zie bijvoorbeeld deze LEGO Mindstorms NXT set of deze set voor de nieuwe LEGO Mindstorms EV3 die vanaf september geleverd wordt.
Lees verder….