3D Printen: Koffiemok – voor de kleine en kleinere kopjes koffie

Koffiemok Ik ben heftig geïntrigeerd door het concept van het printen van keramiek. Helaas is dat voor leken zoals ik voor thuis nog té ingewikkeld. In het Fablab Zuid-Limburg in Maastricht experimenteren ze er al volop mee. En natuurlijk kun je het ook door de professionals laten doen. Maar dan kost het een paar centen.

Kijk maar eens naar de producten van dit project van Cunicode van twee jaar geleden. Daarbij ontworpen ze dertig dagen lang elke dag een kopje. En dat kopje was dan dezelfde dag nog via Shapeways te bestellen. Dat kun je nog steeds doen, maar zoals gezegd, ze zijn niet goedkoop. De goedkoopste (voor als je een half kopje koffie wilt) kost iets meer dan 33 euro, de duurste (de kop met de twee oren voor een dubbele espresso) kost bijna 75 euro per kopje.

Dan nog maar even zelf printen als proof of concept. Ik heb niet die met acht oortjes (octocup) gekozen, maar een meer ‘normaal’ model. Grappig in zo’n geval is dat ‘formaat’ iets is wat je zelf uitkiest. Ik drukte hem eerst af op 100%. Dat bleek een heel klein kopje te worden. Daarom nog maar een keer geprint nadat ik hem in de UP! software maximaal in X, Y en Z richting had vergroot. Dat werd al veel meer een normaal formaat kopje.

Ik heb hem nog niet getest met echte koffie er in. Ik ben eigenlijk een beetje bang dat hij dan bruin gaat uitslaan. Dus is hij nu nog even om naar te kijken en om te laten zien. Als voorbeeld van wat over niet al te lange tijd ongetwijfeld ook ‘gewoon’ betaalbaar wordt: het ontwerpen en (laten) printen van je eigen servies. Zodat ik de rode mok op de foto ook kan printen.

Disclosure
De UP! Mini 3D printer is gratis en tijdelijk aan me beschikbaar gesteld door 3D-fabshop.nl in samenwerking met Fablab Zuid-Limburg. Er zijn geen afspraken gemaakt over de inhoud en hoeveelheid van berichten over het product. Alle meningen over het product zijn 100% van mezelf.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

3D Printen: Koffiemok – voor de kleine en kleinere kopjes koffie http://t.co/buFUyNlRyx @FabLab_Mtricht #3D #upmini

trackback
10 jaren geleden

@OttoSP1 @debbymorgenland Optie? http://t.co/c4z8PBnKYy Hoewel… nu de inhoud nog!