mei 072013
 

Houder voor oortjes In de categorie leuk: Wat doe je als er al meer dan genoeg mensen zijn die een oplossing voor een probleem gevonden hebben? Dan kun je een vergelijking maken van de manier waarop ze dat gedaan hebben. En dus maakte 3D Genius een overzicht van de zes beste houders voor ‘oortjes’. Je weet wel die dingen bij je iPhone die steeds in de knoop gaan zitten in je tas.

Maar uiteraard hebben we het hier niet over kant en klare modellen die je moet kopen in een winkel. Nee, het gaat over zes modellen die je kunt downloaden en zelf kunt printen. Ik heb gekozen voor nummer 4 de ‘Minimal Earphone Cord Organizer‘. Worden per 3 stuks in een STL-bestand aangeleverd omdat je die ongetwijfeld wilt delen met anderen. Kan wel kloppen want ik had er 3 geprint en moet eigenlijk nog een tweede printopdracht doen omdat we gewoon teveel van die ondingen in de la, tas, deur van de auto hebben liggen. 🙂

Disclosure
De UP! Mini 3D printer is gratis en tijdelijk aan me beschikbaar gesteld door 3D-fabshop.nl in samenwerking met Fablab Zuid-Limburg. Er zijn geen afspraken gemaakt over de inhoud en hoeveelheid van berichten over het product. Alle meningen over het product zijn 100% van mezelf.

Deel dit bericht:

  3 reacties aan “3D Printen: houders voor ‘oortjes’”

Reacties (2) Trackbacks (1)
  1. Ik lees/scan met genoegen jouw ervaringen met 3D printen. Wat ik me n.a.v. je posts wel afvraag is of we dankzij deze technologie geen producten gaan uitprinten waar we normaliter nooit behoefte aan zouden hebben gehad. Met als gevolg: een nog groter beroep op grondstoffen, energie etc. De gebruiker wordt dan weliswaar prosumer, is meer ‘in control’, maar echt duurzaam is het niet.

    • Dat is zeker bij deze grondstof, ABS, een terechte vraag. Een beetje vergelijkbaar met de vraag overigens of online winkels met hun transportkosten uiteindelijk niet slechter voor het milieu zijn dan de ‘gewone’ winkels.
      Het idee achter de technologie is deels ook dat je de materialen die je print zou moeten kunnen recyclen zodat je de grondstoffen kunt hergebruiken. Voeg hier bijvoorbeeld zonne-energie aan toe voor het elektriciteitsgebruik van het apparaat (dat op zich niet zo hoog is), dan zou je natuurlijk wel een duurzame oplossing kunnen creëren. Dus: uitgespeeld met het speelgoed? Vermalen in de garage en gebruiken als grondstof voor nieuw speelgoed.
      Zover is het echter nog lang niet.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.