3D Printen: Vuurwapen

liberator_1 Nee, natuurlijk heb ik die niet zelf geprint. En ik had het er eigenlijk ook helemaal niet over willen hebben. Het is namelijk geen nieuws. Maar ik kreeg het gisteren op voldoende verschillende manieren aangereikt dat hij toch nog een plekje in het rijtje krijgt. Goed, gisteren is in de VS voor het eerst een vuurwapen afgevuurd dat volledig gemaakt is op een 3-D printer. Een exemplaar van $8.000,- weliswaar, maar ze gaan de ontwerpen aanpassen zodat ze ook op een open source printer van $1.000,- geprint kunnen worden. En dan gaan ze de ontwerpen voor iedereen beschikbaar maken.

Help! Alarm!

“A terrorist, someone who’s mentally ill, a spousal abuser, a felon can essentially open a gun factory in their garage,” said Schumer. (bron)

Charles Schumer is een Amerikaanse senator die er snel bij was om te roepen dat de bestaande wetgeving aangepast moet worden om er voor te zorgen dat dit toch vooral illegaal wordt. En dat in een land waarin de senaat niet akkoord ging met een voorgestelde wetswijziging die er voor zou moeten zorgen dat er wat beter gekeken wordt of iemand wel een vuurwapen zou moeten mogen kopen/bezitten.

Feit is dat je met heel veel huis-tuin-en-keuken materialen en apparaten wapens en bommen kunt maken. Meestal staat er wel ergens in een wet dat dat niet mag. In de VS mag je echter in veel gevallen, al dan niet met de juiste vergunning die al dan niet moeilijker of gemakkelijker te verkrijgen zijn, thuis vuurwapens produceren. Een 3D-printer voegt daar niet zo heel veel aan toe.

Wat ik uiteindelijk van 8-5-2013 zal herinneren is dat thuis 3D-printen zo langzaamaan nét genoeg uit de obscuriteit aan het komen is dat zo’n ‘nieuwsitem’ voldoende is om overal, tot het journaal aan toe, voor ophef te zorgen. Het geeft aan dat de groei zichtbaar begint te worden.

En dan wijs ik liever op filmpjes zoals deze waarin Miranda Bastijns in haar beste Engels uitlegt wat Materialise doet. En ja, ze legt het er wel allemaal erg dik op met het doel om de wereld een betere plek te maken. Maar het bedrijf laat wel zien wat de impact van 3D-printing in positieve zin kan zijn.

Idem voor het 3D geprinte oor dat eveneens de afgelopen week voorbij kwam.
Het is wat mij betreft gewoon een kwestie van tijd voordat je dit soort dingen op printers van $1.000,- kunt printen. Dat er dan zotten zullen zijn die daar ook vuurwapens op printen, dat hoort er nu eenmaal bij.

(bron voor de foto: http://defcad.org/liberator/)

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

3D Printen: Vuurwapen – samenvatting: nou en, big deal, geen nieuws, wanneer eerste moord met geprint vuurwapen? http://t.co/KVm30asVMk

trackback

3D Printen: Vuurwapen http://t.co/nTyYX053cj