3D Printen: Autodesk 123D Catch

 Gepubliceerd door om 07:53  3D printen
mei 072013
 

123D_Catch_2 De winnaar in de categorie “niet alles lukt deze week, ook niet als je lang probeert” is ongetwijfeld 123D Catch van Autodesk. Het gratis programma belooft dat je er 3D modellen mee kunt maken op basis van foto’s die je maakt van bestaande objecten.

Je moet er 20-40 foto’s uploaden die je maakt van een bestaand object. Dat moet je dan bijvoorbeeld op een krant zetten zodat de software voldoende aanknopingspunten heeft om van de losse foto’s een 3D model te maken. Mooier wordt het nog als je dan dat model weer exporteert naar een STL-bestand. Want dat kun je dan weer gebruiken om te printen.
Dat klinkt allemaal goed in theorie, en het ziet er ook eenvoudig uit als je de filmpjes bekijkt. Maar in de praktijk viel het toch nog even tegen.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor 3D Printen: Autodesk 123D Catch  Tags:

3D Printen: vogeltje in kooitje

 Gepubliceerd door om 07:40  3D printen
mei 072013
 

Vogel in kooitje Deze valt in de categorie: gewoon leuk en op verzoek. Een (eigenlijk twee) hanger met vogeltje in een kooitje. Je kunt hem in één kleur printen, maar ook in meerdere kleuren. Dan print je het model dus eerst in (bijvoorbeeld) wit en daarna nog een keer in het blauw. Het blauwe vogeltje gaat in het witte kooitje en het witte vogeltje in het blauwe kooitje (ik kan haast niet geloven dat ik dat echt zit te typen!).
Je hebt wat lijm nodig om de bodempjes vast te lijmen en vooral het los halen van de vogeltjes, zonder ze van het stokje los te breken is een beetje priegelwerk. Maar daar draai ik mijn hand al niet meer voor om.
Vogel in kooitje Vogel in kooitje

Disclosure
De UP! Mini 3D printer is gratis en tijdelijk aan me beschikbaar gesteld door 3D-fabshop.nl in samenwerking met Fablab Zuid-Limburg. Er zijn geen afspraken gemaakt over de inhoud en hoeveelheid van berichten over het product. Alle meningen over het product zijn 100% van mezelf.

mei 072013
 

Houder voor oortjes In de categorie leuk: Wat doe je als er al meer dan genoeg mensen zijn die een oplossing voor een probleem gevonden hebben? Dan kun je een vergelijking maken van de manier waarop ze dat gedaan hebben. En dus maakte 3D Genius een overzicht van de zes beste houders voor ‘oortjes’. Je weet wel die dingen bij je iPhone die steeds in de knoop gaan zitten in je tas.

Maar uiteraard hebben we het hier niet over kant en klare modellen die je moet kopen in een winkel. Nee, het gaat over zes modellen die je kunt downloaden en zelf kunt printen. Ik heb gekozen voor nummer 4 de ‘Minimal Earphone Cord Organizer‘. Worden per 3 stuks in een STL-bestand aangeleverd omdat je die ongetwijfeld wilt delen met anderen. Kan wel kloppen want ik had er 3 geprint en moet eigenlijk nog een tweede printopdracht doen omdat we gewoon teveel van die ondingen in de la, tas, deur van de auto hebben liggen. 🙂

Disclosure
De UP! Mini 3D printer is gratis en tijdelijk aan me beschikbaar gesteld door 3D-fabshop.nl in samenwerking met Fablab Zuid-Limburg. Er zijn geen afspraken gemaakt over de inhoud en hoeveelheid van berichten over het product. Alle meningen over het product zijn 100% van mezelf.

3D Printen: Vuurwapen

 Gepubliceerd door om 07:01  3D printen
mei 072013
 

liberator_1 Nee, natuurlijk heb ik die niet zelf geprint. En ik had het er eigenlijk ook helemaal niet over willen hebben. Het is namelijk geen nieuws. Maar ik kreeg het gisteren op voldoende verschillende manieren aangereikt dat hij toch nog een plekje in het rijtje krijgt. Goed, gisteren is in de VS voor het eerst een vuurwapen afgevuurd dat volledig gemaakt is op een 3-D printer. Een exemplaar van $8.000,- weliswaar, maar ze gaan de ontwerpen aanpassen zodat ze ook op een open source printer van $1.000,- geprint kunnen worden. En dan gaan ze de ontwerpen voor iedereen beschikbaar maken.

Help! Alarm!

“A terrorist, someone who’s mentally ill, a spousal abuser, a felon can essentially open a gun factory in their garage,” said Schumer. (bron)

Charles Schumer is een Amerikaanse senator die er snel bij was om te roepen dat de bestaande wetgeving aangepast moet worden om er voor te zorgen dat dit toch vooral illegaal wordt. En dat in een land waarin de senaat niet akkoord ging met een voorgestelde wetswijziging die er voor zou moeten zorgen dat er wat beter gekeken wordt of iemand wel een vuurwapen zou moeten mogen kopen/bezitten.

Feit is dat je met heel veel huis-tuin-en-keuken materialen en apparaten wapens en bommen kunt maken. Meestal staat er wel ergens in een wet dat dat niet mag. In de VS mag je echter in veel gevallen, al dan niet met de juiste vergunning die al dan niet moeilijker of gemakkelijker te verkrijgen zijn, thuis vuurwapens produceren. Een 3D-printer voegt daar niet zo heel veel aan toe.

Wat ik uiteindelijk van 8-5-2013 zal herinneren is dat thuis 3D-printen zo langzaamaan nét genoeg uit de obscuriteit aan het komen is dat zo’n ‘nieuwsitem’ voldoende is om overal, tot het journaal aan toe, voor ophef te zorgen. Het geeft aan dat de groei zichtbaar begint te worden.
Lees verder….