3D Printen: Arduino Case

Arduino Case Voor mijn Raspberry Pi’s heb ik gewoon cases gekocht. Voor mijn Arduino Uno had ik er nog geen. En ook daar kun je een heleboel verschillende exemplaren van vinden op Thingiverse. Ik koos deze relatief eenvoudige, bestaande uit een onderkant en een deksel.
Ik ben vergeten op te schrijven wat de exacte materiaalkosten waren, voor de deksel was het 11 gram, voor de onderkant zal het hoger zijn geweest, maar in totaal dus maximaal zo’n 30-40 gram.

Het leeg krijgen van de ‘buis’ voor het scharnier was even wat meer werk. Een stukje stevig ijzerdraad of een spijker in het juiste formaat helpt.

Arduino Case Arduino Case Arduino Case
Voor het scharnier gebruik ik nu twee stukjes filament die naast elkaar prima passen en er voor zorgen dat de deksel blijft zitten. Een staafje metaal is natuurlijk nóg mooier, maar dat had ik niet in huis en dus gebruikte ik wat ik wel ter beschikking had.

Dit soort cases zijn wat mij betreft een prima toepassing van een 3D printer thuis. De volgende stap is natuurlijk zelf zo’n ontwerp maken. Eens kijken of ik daar nog aan toe kom voordat de printer retour moet.

Disclosure
De UP! Mini 3D printer is gratis en tijdelijk aan me beschikbaar gesteld door 3D-fabshop.nl in samenwerking met Fablab Zuid-Limburg. Er zijn geen afspraken gemaakt over de inhoud en hoeveelheid van berichten over het product. Alle meningen over het product zijn 100% van mezelf.