3D Printen: Arduino Case

 Gepubliceerd door om 19:53  3D printen
mei 012013
 

Arduino Case Voor mijn Raspberry Pi’s heb ik gewoon cases gekocht. Voor mijn Arduino Uno had ik er nog geen. En ook daar kun je een heleboel verschillende exemplaren van vinden op Thingiverse. Ik koos deze relatief eenvoudige, bestaande uit een onderkant en een deksel.
Ik ben vergeten op te schrijven wat de exacte materiaalkosten waren, voor de deksel was het 11 gram, voor de onderkant zal het hoger zijn geweest, maar in totaal dus maximaal zo’n 30-40 gram.

Het leeg krijgen van de ‘buis’ voor het scharnier was even wat meer werk. Een stukje stevig ijzerdraad of een spijker in het juiste formaat helpt.
Lees verder….

3D Printen: Creepers

 Gepubliceerd door om 19:40  3D printen
mei 012013
 

Creepers Een van de trofeeën die we vanuit Maastricht hadden meegenomen was een print van een Creeper. Omdat ik groen filament gekocht had, was dat uiteraard ook een van de dingen die ik tijdens deze testperiode moest en zou uitproberen.
Ik had hetzelfde ontwerp gedownload als dat we in Maastricht gebruikt hadden. Alleen heb ik er nu twee naast elkaar op het printbed gelegd.
Totale materiaalkosten: 27,8 gram en de tijd om te printen was 2 uur en 2 minuten.

Omdat het filament niet exact dezelfde kleur had als het filament dat in Maastricht gebruikt was, hadden de twee Creepers uiteraard ook een net wat andere kleur.
Wel was er een duidelijk verschil in productiemethode te zien aan de ‘onderkant’ van de Creepers. D.w.z. de kant die op het printbed gelegen had. Bij de printer in Maastricht was er geen onderlaag geprint, en de UP! Mini doet dat standaard wel. Het eraf halen geeft wisselende resultaten. De onderkant van de Creeper uit Maastricht was dan ook zichtbaar gladder dan de Creepers uit de UP! Mini.
Lees verder….