3D Printen: Creepers

Creepers Een van de trofeeën die we vanuit Maastricht hadden meegenomen was een print van een Creeper. Omdat ik groen filament gekocht had, was dat uiteraard ook een van de dingen die ik tijdens deze testperiode moest en zou uitproberen.
Ik had hetzelfde ontwerp gedownload als dat we in Maastricht gebruikt hadden. Alleen heb ik er nu twee naast elkaar op het printbed gelegd.
Totale materiaalkosten: 27,8 gram en de tijd om te printen was 2 uur en 2 minuten.

Omdat het filament niet exact dezelfde kleur had als het filament dat in Maastricht gebruikt was, hadden de twee Creepers uiteraard ook een net wat andere kleur.
Wel was er een duidelijk verschil in productiemethode te zien aan de ‘onderkant’ van de Creepers. D.w.z. de kant die op het printbed gelegen had. Bij de printer in Maastricht was er geen onderlaag geprint, en de UP! Mini doet dat standaard wel. Het eraf halen geeft wisselende resultaten. De onderkant van de Creeper uit Maastricht was dan ook zichtbaar gladder dan de Creepers uit de UP! Mini.

Creepers Creepers
Niet dat het uiteindelijk verschil uit maakte hoor, ook deze twee creepers werden met liefde ontvangen. 🙂

Disclosure
De UP! Mini 3D printer is gratis en tijdelijk aan me beschikbaar gesteld door 3D-fabshop.nl in samenwerking met Fablab Zuid-Limburg. Er zijn geen afspraken gemaakt over de inhoud en hoeveelheid van berichten over het product. Alle meningen over het product zijn 100% van mezelf.