3D Printen: 3D puzzel

3D puzzel De A-Mazing Box is een 3D puzzel die uit twee losse delen bestaat. Je kunt hem kopen voor €23,- maar zelf printen is een stuk goedkoper. In totaal kosten beide delen samen 47,1 gram grondstof, ongeveer €1,50, als je hem zelf print. Het idee is simpel: je hebt een binnencilinder met een soort doolhof en een buitencilinder met drie knopjes er in. Je moet de buitencilinder over de binnencilinder heen schuiven (en daarna weer er vanaf) door op het juiste moment linksom of rechtsom te draaien of juist de cilinder naar binnen of buiten te bewegen.

De twee onderdelen zijn afzonderlijk geprint en in verschillende kleuren zodat het contrast hoger is.

3D puzzel Grappig bij deze print was dat de buitencilinder geen enkele ondersteuning nodig had, terwijl voor de binnencilinder ruimschoots ondersteuning mee geprint werd. Maar het was allemaal niet erg dik en was er met het pincet zonder problemen vanaf te trekken.
De twee delen, hoewel afzonderlijk geprint, pasten prima. Wel is het zo dat de bolletjes aan de binnenkant wat mij betreft nét een slagje groter hadden mogen zijn. Zet je nu teveel kracht, dan springen ze toch nog over de randjes van het doolhof heen. Niet té eenvoudig, maar vals spelen is zo wel mogelijk.

3D puzzel 3D puzzel 3D puzzel

Disclosure
De UP! Mini 3D printer is gratis en tijdelijk aan me beschikbaar gesteld door 3D-fabshop.nl in samenwerking met Fablab Zuid-Limburg. Er zijn geen afspraken gemaakt over de inhoud en hoeveelheid van berichten over het product. Alle meningen over het product zijn 100% van mezelf.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

[…] De A-Maxing Box is een 3D puzzel die uit 2 cilinders bestaat.  […]