3D Printen: Spoelhouder voor filament

Verschillende maten rol Toen ik hoorde dat ik de UP! Mini een tijdje mocht testen, was me verteld dat ik er een rol witte filament bij zou krijgen om mee te kunnen printen. Maar omdat ik wist dat ik in ieder geval ook een aantal creepers en andere zaken in kleur wilde kunnen printen, had ik een rol blauwe en groene filament in huis gehaald.
Gewoon, netjes ABS en dezelfde dikte filament, maar op een ander formaat spoel, namelijk de spoelen die normaal gesproken door RepRaper printers gebruikt worden.
Zoals je hieronder kunt zien hebben die een kleinere opening in de spoel en ze passen dus niet op de standaard spoelhouder van de UP! Mini.

Verschillende maten rol Normaal gesproken zou dat een uitdaging zijn. Maar dit is natuurlijk een community van mensen die dingen ontwerpen en maken. De oorspronkelijke spoelhouder is/was geprint (en er zijn meer onderdelen van de UP! Mini die toch nog geprint zijn en waar je de tekeningen van kunt downloaden om reserve-exemplaren van te maken) en er was ook al iemand die een spoelhouder ontworpen heeft voor deze rollen in combinatie met de UP! Mini.

En daarmee is het dus een kwestie van downloaden en printen en je kunt de afwijkende spoel ook aan de UP! Mini hangen. Heel simpel.

Printkosten: 40,6 gram grondstof, dus ongeveer € 2,- en geen verzendkosten.
Verschillende maten rol Verschillende maten rol

Disclosure
De UP! Mini 3D printer is gratis en tijdelijk aan me beschikbaar gesteld door 3D-fabshop.nl in samenwerking met Fablab Zuid-Limburg. Er zijn geen afspraken gemaakt over de inhoud en hoeveelheid van berichten over het product. Alle meningen over het product zijn 100% van mezelf.