De aarde zonder de mens

Het is een kunstproject. En eentje met een diepere achterliggende gedachte. Maar als je weet hoe dit geroken moet hebben, dan heb je meteen geen zin meer in een boterham als je hier even naar hebt gekeken:
johannamartensson
Het is een creatie van Johanna Mårtensson, al lijkt het er op dat zij het ‘alleen’ in de vorm van losse foto’s gemaakt heeft en dat Gizmodo verantwoordelijk was voor de animated gif die je hierboven ziet. Doel van de creatie is om uit te beelden hoe goed de aarde in staat zou zijn om zichzelf te herstellen als wij mensen er niet meer zouden zijn.

De stad die je ziet is gemaakt van brood waar ze, gedurende een periode van 6 maanden, elke dag een foto van gemaakt heeft. Dat deel snap ik overigens niet helemaal, want uiteindelijk heeft ze er dus maar zes van gekozen, terwijl ze dus zelf een veel vloeiendere animatie had kunnen produceren. Nou  ja, laten we het er maar op houden dat je kunst ook weer niet té zeer moet analyseren. Iemand nog een lekkere boterham? 😉

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

De aarde zonder de mens http://t.co/yS6rMvSonm