apr 122013
 

proefschrift_websiteNu mijn proefschrift bij de drukker ligt zijn er nog een aantal zaken die afgerond moeten worden. Zo heb ik in het proefschrift een verwijzing staan naar een online website waar (ter zijner tijd) ook de digitale versies van het proefschrift te vinden zullen zijn.

Die website wilde ik niet te ‘zwaar’ maken, dus geen WordPress of ander uitgebreid CMS. Maar ik wilde wel iets van en navigatie-optie in de site hebben. Ik dacht daarbij aan een zogeheten “one-page website”. Dat moest toch wel te realiseren zijn? Uiteindelijk wel. Maar het heeft wat meer tijd gekost dan ik gehoopt had. Ik ben eerst op zoek gegaan naar voorbeelden en de bijbehorende programmacode. Er is voldoende online te vinden. Zo is er een website genaamd one page love met veel voorbeelden, maar er zijn er meer en er zijn ook overzichten van tutorials.

Poging #1
Uiteindelijk na wat rondzoeken kwam ik uit bij deze tutorial. Die zag er heel mooi uit en niet al te ingewikkeld. Dat bleek tegen te vallen. Het voorbeeld ging namelijk uit van 4 deelpagina’s. En ik wilde er 6 hebben, met net wat andere namen. Om dat voor elkaar te krijgen moest ik in de JavaScript code op zoek naar die onderdelen die ik moest aanpassen en/of uitbreiden. Idem voor wat betreft de CSS (stylesheets). Het voorbeeld had verschillende kleuren achtergronden, ik wilde gewoon wit. Maar de letters van de navigatiebalk waren ook wit en dus moest ik uitzoeken hoe het mechanisme met wisselende knopkleuren werkte.
Uiteindelijk kreeg ik dat allemaal wel voor elkaar, maar bij het vullen bleek de oplossing toch niet bruikbaar.
Lees verder….