Flipboard 2.0 – Ik Flip It liever nog even niet!

Flipboard 2.0 Afgelopen nacht is Flipboard 2.0 voor iOS beschikbaar gekomen (de Android versie komt er aan). Ze noemen zichzelf “je persoonlijke magazine” en dat klopt ook wel. Ik heb in Flipboard een aantal abonnementen toegevoegd waardoor het een mooie verzamelplek van diverse bronnen ineen geworden is. Zo komen er tweets voorbij, nieuwe foto’s van contacten op Flickr, berichten van Facebook, filmpjes van YouTube. Heel prettig als ik even tijd over heb omdat het een fijne, grafische manier is om door zaken heen te bladeren.

Nu in versie 2.0 gaat Flipboard achter Scoop.it aan, zo lijkt het tenminste. Je kunt namelijk nieuwe “magazines” aanmaken. Dat is vergelijkbaar met de topics bij Scoop.it. Voortaan kun je elk bericht dat je leest op Flipboard eenvoudig toevoegen aan je magazine, je kunt zo veel magazines maken als je wilt en magazines kunnen privé zijn, maar ook gedeeld met andere Flipboard gebruikers. Ideaal toch?

Nou nee…

Flipboard is namelijk exclusief beschikbaar op je tablet, iOS of Android. Je kunt er niet bij via je normale webbrowser. Dat beperkt je lezers dus exclusief tot die groep. Daarnaast (of uiteraard?) zijn magazines daarmee ook alleen binnen de Flipboard app beschikbaar. Geen RSS-feed (zoals bij Scoop.it wél beschikbaar is) of andere manier om de content uit de magazines op andere manieren bij te houden of om je verzamelingen weer uit de app te krijgen.

Het enige wat wél kan is nieuwe berichten toevoegen aan een magazine via de “Flip It” bookmarklet. Maar ik Flip liever nog niet. Wat Flipboard betreft blijft ik gewoon even consument. Produceren van content doe ik op plekken waar ik er redelijk vanuit kan gaan dat ik de content blijvend kan bewaren, exporteren en gemakkelijk kan delen met mensen die niet persé dezelfde app gebruiken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
User
User
10 jaren geleden

zonet begonnen met scoop.it