Sakawa: internet scamming + juju


“Internet Scamming in Ghana” is een interessante documentaire gemaakt door Vice.com. Hij duurt net iets meer dan 20 minuten en gaat in op de combinatie van internet scamming vanuit Ghana en de rol die juju daarbij speelt. Ik ben blij dat ik me niet teveel zorgen maak over zulke scams, mails met contactverzoeken en beloften van veel geld gaan rechtstreeks naar de verwijderde items. Maar het werkt dus duidelijk voldoende vaak om voor een grote groep jongeren, geholpen door juju, een belangrijke bron van inkomsten te zijn.
Maar nu is er ook een soort subcultuur ontstaan, compleet met Sakawa films. Zeker de moeite waard om even naar te kijken.

Vice.com maakt ook specifiek Nederlandse video’s/reportages en berichten, zoals “In de rij voor de huishoudbeurs“, “De leukste en koddigste vondsten uit het PVV-verkiezingsprogramma” of “We namen onze schoonmaker Rudy mee naar de laatste Thunderdome ooit“. Grappig.

(getipt door Frank-ly)

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Sakawa: internet scamming + juju http://t.co/8YUi2tnTSl

trackback

[…] Interessante, korte documentaire over Sakawa in Ghana  […]