De toekomstvisie van een glasfabrikant

 Gepubliceerd door om 08:34  Hardware
mrt 062013
 


De filmpjes zijn al ‘oud’. De eerste uit de serie was van 2011, de andere twee uit 2012. Maar ze zijn zeker nog actueel en aangezien ik ze pas gisteren bekeken heb (na een tip van Richard) en ze gewoon heel mooi vind, wil ik er toch nog even naar linken.

Ik heb de drie filmpjes hierboven in een afspeellijst gezet omdat ik eigenlijk van mening ben dat je ze in die volgorde zou moeten bekijken. Het eerste filmpje, uit 2011, is op zich al mooi. Grappig is dat daar iPhone-achtige en Microsoft Surface-achtige (de tafel) apparaten de boventoon voeren. De iPad was toen al uit (die is in januari 2010 geïntroduceerd) maar het lijkt alsof de makers dat apparaat nog niet in het ontwikkelproces van de video meegenomen hebben.
De tweede video, uit 2012, heeft dat echter wél. Niet alleen is die video vanuit onderwijsoogpunt interessant, maar de tablet is daar (opeens?) hét centrale, persoonlijke, apparaat. Het stuurt het grote display aan dat de kinderen op de slaapkamer hebben, het dashboard van de (vreemd genoeg nog niet zelfsturende, maar ja dat heeft niets met glas te maken) auto en is het leermiddel in de nog steeds heel traditionele school waar de docent vooral aan het woord is en de kinderen mogen kijken en heel even zelf met de vingers aan het glas mogen zitten. Natuurlijk, bij het schooluitstapje naar het bos mogen de leerlingen wel zelf aan het werk, maar ook daar consumeren ze vooral de content die de grote mensen voor hen klaar gezet hebben. Goed, dat even terzijde.

Het derde filmpje laat het tweede filmpje nogmaals zien, maar dan met commentaar erbij. D.w.z. er wordt verteld wat wel al kan, wat nog niet, waarom nog niet, etc.
Zoals gezegd, ze zijn al van even geleden, maar heel mooi. En verrassend. Want van een technologiebedrijf als Microsoft verwacht je zo’n filmpje en visie wel. Maar van een glasleverancier had ik dat in ieder geval niet verwacht. Je zet jezelf zo wel goed in de markt als innovatieve partner!

Deel dit bericht: