Audio opnemen via XLR op iPhone / iPad

De CableJive ProJive XLR kost $28.95 (excl. verzendkosten) en stelt je in staat om een microfoon met XLR-aansluiting aan te sluiten op en iPhone of iPad.
Ik heb de kabel zelf nog niet kunnen testen maar bij Gottabemobile.com wel en daar waren ze er best tevreden over. Bij iLounge echter waren ze er minder over te spreken:

After testing thousands of different Apple accessories, our experience with ProJive XLR frankly didn’t make a lot of sense to us—variable but never great performance with different iOS devices, iffy external power considerations, and so on. Though it would be easy to blame this accessory, there are surely many different XLR microphones out there, and some may work just fine; we just haven’t seen them, and have had good, trouble-free experiences with directly iOS compatible mics such as iK Multimedia’s iRig Mic. For the time being, we’re going to leave ProJive XLR’s compatibility and rating as “unresolved;” consider it as a low-cost option if you have an older XLR mic that you really feel you need to use with your iOS device, rather than finding a newer and guaranteed iOS-ready replacement.

Jammer, het concept klinkt namelijk wel leuk als je al microfoons met XLR-aansluiting hebt liggen. Want als je er speciaal eentje moet aanschaffen dan kun je beter meteen naar zoiets als de Samson Meteor Mic USB Microfoon kijken.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem Karssenberg
11 jaren geleden

Ik heb die iRig microfoon aangeschaft waarover gesproken wordt en die bevalt me heel erg goed als ik iets wil opnemen met de iPhone of iPad.
Het mooie is dat je via de stekker die eraan zit ook je oordopjes kunt aansluiten zodat je kunt horen wat je opneemt, tenminste bij gebruik van de iRig app.