Twitter zoekt nu beter in het verleden

spuit tweets 1 Ik kwam vanochtend een aantal berichten tegen over de verbeterde zoekfunctionaliteit die Twitter geïmplementeerd heeft. En toen was ik uiteraard meteen nieuwsgierig en wilde ontdekken hoe veel beter of hij geworden was. Immers, een paar jaar geleden toen ik voor het eerst op zoek wilde naar oude tweets, bleek dat het helemaal niet zo gemakkelijk was om die boven water te halen.

Dus was het ook niet meer dan logisch dat ik voor mijn test gebruik maakte van een zoekopdracht naar tweets van al weer bijna vier jaar geleden. Toen had ik mijn been in het gips en moest ik elke ochtend een spuit zetten. Het aftellen via twitter hielp toen. Je kunt alle tweet hier in deze blogpost terug vinden. Toen had WordPress nog geen mooie embedopties, dus waren het links en handwerk.

En inderdaad, de zoekopdracht “spuit # from:petermcallister” levert nu tweets op uit 2009. Maar een snelle blik op de lijst laat zien dat ze er toch nog niet allemaal tussen staan. De tweets over spuit #42 ontbreken namelijk:En die kon ik ook niet vinden met meer direct zoeken: “Spuit #42 from:petermcallister” en ook “Spuit #42” leveren niet de betreffende tweets op. Apart is dat een zoekopdracht via Google op “Spuit #42” ook niet de tweet rechtstreeks oplevert, maar wél als eerste resultaat mijn blogpost met het lijstje met tweet weergeeft.

Het zal vast nog verbeteren, deze stap laat in ieder geval zien dat Twitter werkt aan het verbeteren van deze optie, maar een eigen archief is nog steeds aan te bevelen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Twitter zoekt nu beter in het verleden http://t.co/SPjz8hb9

Jeroen Clemens
Jeroen Clemens
11 jaren geleden

hoe maak je het makkelijkst een eigen archief? Heb jij vast ook over geschreven 😉