jan 282013
 

Minecraft_website Soms krijg je van die vragen waar je van denkt “jaha, daar moet ik eens even over nadenken”. En dat nadenken gaat bij mij gemakkelijker als ik dingen op een rijtje zet. In een blogpost bijvoorbeeld.

Het gaat om het volgende: een groep basisschool leerlingen van 10 jaar oud wil leren hoe ze een website moeten bouwen. Ze willen namelijk informatie over Minecraft online plaatsen zodat anderen daar weer gebruik van kunnen maken.
Vraag is nu: hoe laat je ze dat aanpakken? Wat leer je ze vooraf? Vertel je ze al wat vooraf? Laat je ze helemaal hun eigen gang gaan? Of….

Nou weet ik dat het populaire antwoord is om je er vooral niet mee te bemoeien omdat die kinderen veel en veel meer zouden weten van het bouwen van een website dan dat wij ouderen weten.
Leuk antwoord, maar onzin. In ieder geval in dit geval. De betreffende kinderen kunnen veel leren, maar weten nog niet veel over het bouwen van een website.
Daar komt bij dat het ook niet erg is dat ze al een beetje leren tijdens het proces. Niet alleen het product is hier belangrijk.
Lees verder….