Connotea stopt er mee

Connotea Je zou kunnen stellen dat dit een overbodig bericht is: per 12 maart 2013 stopt de gratis online referentiesite Connotea er mee.
Waarom overbodig? Nou, als je er een account hebt en/of gebruik van maakt, dan heb je zojuist een mail gekregen die datzelfde zei en die je verwees naar hun export-tool waarmee je er voor kunt zorgen dat je je referenties niet kwijt raakt. En als je er geen account hebt dan zul je er waarschijnlijk ook niet van wakker liggen.

Ik behoor tot de derde categorie: ik heb er een account, kreeg dus een mail, maar lig er niet wakker van. Sorry. Ik heb Connotea een tijd geleden getest (toen in het kader van het NAP OASE project waar we een plek zochten om online literatuur te delen), maar we kwamen voor dat doel uit bij Zotero.
En voor mijn promotie gebruik ik gewoon good-old EndNote. Dat werkt prima in combinatie met Word, is spotgoedkoop in combinatie met SURFspot en doet gewoon wat ik nodig heb. Ja, online toegang tot de materialen zou fijn zijn, uiteraard wel achter een login want ik mag al die PDF’s niet zomaar delen, maar aangezien ik de EndNote database en ook alle PDF’s via Dropbox synchroniseer, kan ik er hoe dan ook wel aan komen.

De mail en ook de site bieden geen toelichting over de reden van sluiten van Connotea. Het was een gratis dienst, ik neem dus aan dat het een geldkwestie is en dat het te duur werd om de site in de lucht te houden. Hoe dan ook, als je gebruiker bent, zorg er dan voor dat je de komende maand je verwijzingen exporteert. En als dat zo is, laat dan even in de reactie horen waarom je juist voor Connotea gekozen had. Dank je!

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Connotea stopt er mee http://t.co/VH8jKSj5