Gratis (maar toch niet): Fotokookboek voor iPad

fotokookboek_ipadiPadinfo was er wel heel erg lovend over: Het Fotokookboek – Snel & simpel dat gisteren (en ook vanochtend nog) gratis te downloaden is. Het wordt aangeboden als onderdeel van de 12 dagen gratis cadeaus voor iPhone en iPad (bijna afgelopen). De superlatieven vliegen je om de oren: “Met deze app is het alsof je thuis privéles krijgt van een ervaren kok” doet vermoeden dat het een wel heel revolutionair kookboek is.

In plaats daarvan zag ik zelf een heel zwaar kookboek (329MB), dat niet geheel vertaald is naar het Nederlands (als je op de ingrediënten klikt, is de tekst in het Engels). Dat voor de gratis gerechten inderdaad mooie foto’s laat zien van elke stap, maar voor de rest gewoon tekst + plaatje is, je krijgt dus bijvoorbeeld geen stukje video te zien waarin de benodigde handeling voorgedaan wordt.
En daarnaast bevat het kookboek niet de mogelijkheid om je eigen recepten toe te voegen, maar wél de mogelijkheid om nieuwe recepten bij te kopen voor €2,69 per set (Italiaans, Aziatisch, Bakken). Om je alvast even lekker te maken zie je die recepten als ‘grijze’ foto’s in het overzicht. Dan zie je die tenminste ook als je “op speelse wijze” door de recepten scrolt terwijl je bepaalt wat je wilt gaan koken.

Dit gegeven paard staat inmiddels al niet meer op mijn iPad.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

#Gratis (maar toch niet): Fotokookboek voor #iPad http://t.co/HyFPFyFQ #nieuws #itouch