Een touchscreen zonder je scherm aan te raken

Tja, wat doe je als touchschermen nauwelijks aan te slepen zijn en als er nou eenmaal al een heleboel schermen zijn die niet voorzien zijn van touchmogelijkheden? Dan zorg je er voor dat het niet nodig is dat je de schermen daadwerkelijk aanraakt, maar dat je er alleen maar naar hoeft te wijzen.
Het is technologie die al een paar jaar in de maak is, maar die nu dan eindelijk geschikt zou zijn voor de consument. Leap Motion ontwikkelt een los apparaatje dat $96.28 inclusief internationale verzendkosten te pre-orderen is. Maar Asus heeft inmiddels ook al aangekondigd dat ze producten met de technologie er in geïntegreerd gaan uitbrengen.

Ik kan me er wel wat bij voorstellen. Zeker niet voor uitsluitend gebruik, je zou snel moe worden (of RSI ontwikkelen) lijkt me. Maar denk bijvoorbeeld aan een all-in-one in de keuken waarbij je de pagina’s van je kookboek of online krant kunt wisselen zonder het scherm daadwerkelijk aan te raken. Of waarmee je eenvoudig even van zender wisselt bij uitzending gemist of een online radiostation.
En het zou natuurlijk een redding kunnen zijn voor Windows 8 op een desktopsysteem met ‘normale’ monitoren. Wellicht had ik er dan ook twee moeten bestellen voor mijn systeem thuis in plaats van één. Maar voor een test vond ik één even voldoende.

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Een touchscreen zonder je scherm aan te raken http://t.co/D6UrEQhW #gadget #touch

trackback

[…] Het lijkt me ideaal in de keuken, maar ook een desktopsysteem met 'gewone' monitoren kan er baat bij hebben.  […]

trackback

Een touchscreen zonder je scherm aan te raken http://t.co/lzKSPMNX

trackback
9 jaren geleden

Een touchscreen zonder je scherm aan te raken.
http://t.co/7yPy6YLK

trackback

Een touchscreen zonder je scherm aan te raken http://t.co/KZUZsSrU via @ICTOblog