Creatief met een stift en een Raspberry Pi

Het is een filmpje van vorig jaar, maar hij is ook dit jaar nog mooi. Het is (nog?) geen open source project, ik kan me voorstellen dat ze deels gewoon nog even rustig aan het geheel willen kunnen sleutelen, deels ook een beetje de ontwikkeltijd willen terugverdienen met het verkopen van producties. Het idee is heel simpel: je neemt een stift, twee ‘touwtjes’ en twee motoren. Je neemt een foto, converteert die naar zwarte lijnen (er worden 3 lagen gebruikt), neemt een heel groot vel papier en tekent de afbeelding na. O ja, en je gebruikt natuurlijk een Raspberry Pi om het geheel aan te sturen.
Natuurlijk is dat wel een heel ernstige vereenvoudiging, maar je snapt het idee. Op het weblog van het bedrijf uit Enschede kun je meer zien over het proces van concept naar product.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Creatief met een stift en een Raspberry Pi http://t.co/IrXRT1lr

trackback
8 jaren geleden

Creatief met een stift en een Raspberry Pi – http://t.co/ky1Ls7q5