De Samsung Galaxy Camera is het nog even niet (of toch wel?)

Een fototoestel met Android 4.1, het klonk interessant toen ik er voor het eerst van hoorde en over schreef afgelopen augustus, maar de mensen van Engadget mochten er mee testen en hoewel ze zelf redelijk positief eindigen:

Ultimately, my two-week Galaxy Camera experiment was a success, but boy was I eager to power up my Galaxy S III after that 14-day period came to an end. Though the device was able to replace all but the calling features of my smartphone, its footprint (and significant weight) made it inconvenient and uncomfortable to keep by my side day and night. Having a 21x superzoom around at all times was advantageous, however, and I was able to snag plenty of shots that would have been impossible with the fixed lens in any handset. As the adage goes, “the best camera is the one you have with you,” and if it’s your only device running Android, you’ll never want to leave it behind.

komen er wat mij betreft meer dan genoeg kritische pijnpunten voorbij om dit apparaat voorlopig maar even aan de absoluut early adopters en gadget testers over te laten.

Zo zeggen ze:

Perhaps most significant is the device’s size. It’s far thicker than most compact cameras on the market today, making it difficult to carry around at all times.

En:

Battery life is another major setback. Fortunately, it uses the same pack as the Galaxy S II, so you could reasonably expect to find a replacement in any corner of the globe.

En:

Running Android also makes the Galaxy less stable than your run-of-the-mill pocket cam. Instagram seemed to crash on a daily basis, but even the device’s own dedicated camera app locked up frequently, requiring a reboot. Casual users may consider this to be little more than a moderate nuisance, but I found the frequent freezes to be incredibly frustrating, after they caused me to miss several interesting shots.

Meer dan genoeg redenen voor mij om het toestel nog maar even te laten voor wat het is.

Is het dan helemaal niets?
Nou, wellicht zijn er toch nog wel positieve kanten aan het apparaat te vinden.
Zoals ook in de reacties bij het bericht aangegeven: het is natuurlijk belachelijk dat iemand, vanwege dit toestel, zijn telefoon thuis laat, en dan blij gaat zitten doen dat je er Skype op kunt draaien. Ik kan me er wel weer iets bij voorstellen als je dit toestel gebruikt om bijvoorbeeld een livestream via een van de beschikbare tools, zoals de mobiele Ustream.tv client. Of om gewoon tijdens een live event heel snel de foto’s online te krijgen tijdens het live-bloggen. Zeker gezien de zoom, de wifi-verbinding en de 3,5 mm microfoon-ingang zou je daar winst mee moeten kunnen halen ten opzichte van een smartphone en dan zou je ook een scenario hebben waar een regulier fototoestel het juist zwaar heeft. Het toestel heeft een 4G (LTE) optie, dus je zou er op bepaalde plekken ook prima zonder wifi-verbinding mee moeten kunnen streamen. Daar zou ik het toestel nog wel eens op getest willen zien.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

De Samsung Galaxy Camera is het nog even niet (of toch wel?) http://t.co/UNgcGFw2