nov 222012
 

Vanmiddag werd, ter voorbereiding op het Nationaal Hoger Onderwijs Congres dat volgende week plaats vindt, een webinar verzorgd door Werner Degger, hoofd van het AVC van de UvA & AMC. Moderator/gastheer was Robert Jan Brouwer van Mediamission.

Ik heb het webinar live bekeken, via mijn iPad zodat ik gewoon een derde scherm naar de overige beeldschermen had staan. Maakt het gemakkelijk om te luisteren, kijken en dan toch ook gewoon wat mails weg te werken, dingen op te zoeken etc. op je computer, via twitter te reageren op het webinar. Dat klinkt wellicht als “nou, dan heeft hij niet erg zitten opletten”, maar het is een onderwerp waar ik redelijk in thuis ben, dus multitasken was zeker mogelijk (en denk maar niet dat onze studenten dat niet ook doen tijdens het kijken).
Werner gaf tijdens het webinar een overzicht van de beleidskeuzes van de UvA rond video en weblectures in het bijzonder. Meer hierover kun je ook lezen op deze website van de UvA. Hij verwees ook naar plannen van de UvA om een groter onderzoek naar de effecten van weblectures, in samenwerking met anderen, gestalte te geven (luister zelf maar). Dat klinkt natuurlijk heel interessant.

Een datum om alvast te noteren is 26 maart 2013 als de UvA een minisymposium organiseert over Video in Onderwijs en Onderzoek in het AMC. Eerder al kun je op 23 28 januari 2013 voor de MUG Europe bij de Hogeschool van Amsterdam (waarom wordt die eigenlijk niet ook gewoon live uitgezonden?!) en op 4 december 2012 kun je (dan wel weer online) kijken naar het webinar Video enriched Virtual Action Learning in teacher training programmes dat verzorgd wordt door het REC:all project.

Kortom, er is meer dan voldoende te doen op het gebied van weblectures/recorded lectures de komende tijd.
Lees verder….