okt 052012
 

Op 7 oktober 2012 is het 163 jaar geleden dat Edgar Allan Poe stierf. Ik wist het niet, maar omdat ze bij AppAdvice gratis apps in de gaten houden, kwam ik daar vandaag achter omdat iPoe, het interactief eBook met verhalen van Edgar Allan Poe het hele weekend gratis is.

Als je Alice in Wonderland de moeite waard vond, dan moet je dit interactief eBook zeker ook downloaden. Geinig is dat ze je adviseren om het boek te lezen met een koptelefoon op. Dan hoor je de muziek beter en intensiever. De interacties zijn soms heel subtiel verwerkt in het verhaal, soms zijn ze ook heel nadrukkelijk aanwezig. Ik moet bekennen dat ik de verhalen zelf nog niet helemaal gelezen heb (ik heb er doorheen gebladerd om de interacties te bekijken), maar als het zo blijft regenen komt dat er nog wel van.

okt 052012
 

Kijk, dit is een demo waarvan ik vind dat SURFnet die in Nederland ook een keer moet herhalen als onderdeel van hun LTE/4G pilots. Het filmpje is opgenomen in Frankrijk waar mensen van Alcatel-Lucent en Parrot (het is een Frans bedrijf) een AR.Drone 2.0 een beetje aangepast hebben zodat hij geen gebruik maakt van Wifi voor de aansturing, maar van LTE.

Daarnaast hebben ze een ‘mobiel’ LTE netwerk opgezet en laten ze zien dat je met behulp hiervan de AR.Drone 2.0 tot op 1km afstand kunt besturen, waarbij je dan gebruik maakt van de 720p video die door de AR.Drone 2.0 gestreamed wordt om hem te besturen.
Op deze pagina staat iets meer technische informatie (ook niet heel veel). Daaruit wordt in ieder geval duidelijk dat ze gebruik hebben gemaakt van de 800MHz band. Daarmee is het ook meteen duidelijk dat je dit niet met een iPhone 5 zou kunnen doen, die ondersteunt die frequentie niet, maar een Galaxy Nexus 4G/LTE zou wel moeten lukken.

Het team noemt ook een aantal praktische toepassingen, zoals gebruik door de brandweer om overzicht te krijgen over een brand, door boeren om hun land of vee in de gaten te houden, journalisten die er mee op onderzoek zouden kunnen gaan (hmm, niet zo’n ‘goed’ voorbeeld), het streamen van sportevenementen (lijkt me wel cool), beveiligingsdiensten.
Klinkt goed. Ik denk niet dat David Lemereis van Bright het er heel erg mee eens zal zijn. Want volgens hem is de Parrot AR.Drone 2.0 nog steeds vooral een ‘toy’. En als hij 1km weg kan vliegen, dan wil je wel een stevige(re) accu.

(getipt door Engadget)