#snrd12: Serious gaming voor een droge toekomst van Nederland

In Nederland vergeten we vaak dat we in een delta wonen. Deltares, de stichting waar Rens van den Bergh werkt wil er voor zorgen dat wij ons ook geen zorgen hoeven te maken hierover.

Rens houdt zich bezig met serious games. Wat maakt een spel een serious game? Het moet een betekenis, leerdoel hebben. De thema’s waar de stichting Deltaris zich mee bezig houdt zijn niet de soort thema’s die je normaal in spellen tegen komt.

Rens gebruikt 1 dure minuut om ons onderling te laten praten over een serious game. Sorry, kon ik even niet actief aan meedoen, razendsnel typen en foto’s maken was maximale multitasking.

Daarna mogen een aantal mensen hun concept pitchen. Eerste concept: memoryspel om elkaar te leren kennen (ik doe met die ene regel het concept geen recht, maar moest even kort samenvatten). Tweede concept: spel om bewustwording binnen een organisatie te trainen als het gaat om onderhoud van server.
Aardig was dat het Rens geen moeite kost om die voorbeelden boven water te krijgen (ha ha, water ;-))

Daarna laat Rens zelf een voorbeeld van een concept zien. Voordeel van een game: je kunt iemand met extreme situaties laten spelen, en dan opnieuw (als het mis gaat).

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

#snrd12: Serious gaming voor een droge toekomst van Nederland http://t.co/d3waL3WC

trackback

#snrd12: Serious gaming voor een droge toekomst van Nederland http://t.co/iqvdrgo3