UPC Horizon TV

 Gepubliceerd door om 17:46  Internet, Media
sep 242012
 

Ik was meteen geïnteresseerd toen hij aangekondigd werd: de UPC Horizon TV. De interface zag er flitsend uit, TV op mijn iPad leek me wel handig en ook de meerdere tuners leken me zinvol. Maar het bleek al snel dat het niet zomaar een vervanging is van de huidige Mediabox. UPC Horizon TV gaat er vanuit dat je ook je internet (en telefonie) afneemt bij UPC. En dat maakt een uitruil van mijn huidige Mediabox toch even wat meer werk (ik bel via internet via VOIPdiscount, telefoon komt binnen via KPN, dat omzetten kost wat extra werk). Niet dat het aanbod er zo slecht uitziet. Ik heb nu een UPC abonnement vergelijkbaar met Digitale TV Royaal met DVR. Ik betaal €33,50 per maand.
Voor mijn internetverbinding betaal ik via SURFsnel ADSL € 28,42 voor een ADSL-verbinding met 12 Mbit/sec download en 1 Mbit/sec upload-snelheid. Totaal €61,92 per maand.

Bij UPC betaal je (na de eerste 6 maanden) €54,95 per maand voor een 60 Mbit/sec download en 6 Mbit/sec upload-verbinding of €62,95 voor de 120 Mbit/sec download en 10 Mbit/sec upload-verbinding. Die laatste is (op papier) maar liefst 10x zo snel als mijn huidige verbinding. En dat voor slechts 1 euro extra per maand. Wat ik daarbij opvallend vind is dat er bij de “normale” digitale TV van UPC de voorwaarde genoemd wordt van het beschikbaar zijn van UPC Kabel TV en Radio (max. € 17,50 per mnd) en dat is hier niet zo. Overstappen zou dus heel aantrekkelijk zijn.

Maar de ervaringen van David (zie filmpje hierboven) en de reacties op (o.a.) Chelloo.com laten zien dat er nog wel wat te verbeteren valt aan het apparaat. Vraag is dus een beetje: nu nog snel voor 27 september bestellen en 6 maanden goedkoper mee pionieren óf afwachten totdat UPC een aantal van de geconstateerde kinderziektes opgelost heeft. Ik heb nog een paar dagen om er over na te denken.