aug 312012
 

Pinnacle Studio for iPad Avid Studio leek een goede concurrent voor iMovie op de iPad met als uniek punt dat hij ook op de iPad 1 zou werken. Toch bleek dat niet altijd even goed te werken. Blijkbaar is dat de reden dat de opvolger van deze applicatie niet langer de iPad 1 zal ondersteunen. Maar er wijzigt meer. Avid Studio wordt namelijk Pinnacle Studio van Corel.

De ‘oude’ versie (Avid Studio) zal over een tijdje verdwijnen uit de app-store, dus als je die wilt blijven gebruiken dan is het handig om een kopie van de apk vanuit iTunes te maken. Maar op zich is dat niet nodig, want Pinnacle Studio van Corel is tot 18 september 2012 gratis. En niet alleen voor mensen die Avid Studio al hebben, maar voor iedereen. Dus ik zou zeggen: grijp je kans! 🙂

Ten opzichte van de oude versie is de 1080p export vooral voor de iPad 3 bezitters natuurlijk wel een mooie toevoeging. Daarnaast is Box.net toegevoegd als export optie.

aug 312012
 

Raspberry Pi with Bluetooth nano dongle Jeetje, waar je al niet mee te maken krijgt als bedrijf. Op de Raspberry Pi website staat een verslag van een wel heel erg hardleerse, volhardende meneer die probeert om een gratis Raspberry Pi los te praten bij Eben Upton, de Executive Director van de stichting die de Raspberry Pi ontwikkeld heeft.

Het is een mooi voorbeeld van “not taking no for an answer”, maar het is maar de vraag of ik zelf zo beleefd was gebleven tot aan het einde van de conversatie (helemaal lezen!)