Een wel heel ingewikkelde stop-motion film

http://youtu.be/1NbtltCSpcU

3D Systems Corporation (NYSE:DDD) announced today that the company’s ZPrinter(R) 650 is the first ever full color 3D printer used in a stop-motion animated film, ParaNorman, produced by Portland, Oregon based animation studio LAIKA. Known for integrating innovation with the hand-created artistry of the stop motion technique, LAIKA utilized 3D printing to create over 31,000 individual, color facial parts for production.
3D Systems’ ZPrinter technology allowed LAIKA animators to quickly and accurately print hundreds of facial features and expressions for each of the film’s 62 characters.

Oei, 3D printers gebruiken om onderdelen te printen voor de gezichten die gebruikt werden in een stop-motion film. Het gaat in dit geval om ParaNorman een film van 93 minuten die vanaf 15 augustus 2012 ook in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn. Er zijn in totaal 31.000 individuele onderdelen in kleur geprint. Bij Engadget (waar ik het bericht tegen kwam) vragen ze zich terecht af of dit niet een beetje verspilling van middelen is (hoeveel materiaal is hier wel niet bij verbruikt). Al worden ook in andere films vaak veel geld gestoken om een zo realistisch mogelijk effect te bereiken. Maar ja, de uitdrukkingen met de computer produceren had hier toch ook gekund?

Nou ja, wie weet blijkt de film het wel waard te zijn….ik heb hem nog niet gezien.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

[…] Een artikel over de stop motion film Paranorm die gemaakt is met behulp van 3D printers.   […]