Tijdelijk gratis: SCOtutor for Mac of iPad

SCOtutor Op dit moment kun je (ik weet niet voor hoe lang) gratis kennis maken met een aantal van de tutorials die Don McAllister produceert voor ScreencastsOnline.com. Het gaat om de SCOtutor for Mac en de SCOtutor for iPad serie.

Het zijn beide introductieseries voor respectievelijk het gebruik van een Mac of van de iPad (uitgaande van iOS 5). Je kunt ze gratis downloaden vanuit de App-store op de Mac of op je iPad, dat geldt dus voor beiden. Je kunt dus SCOtutor for iPad ook op een Mac bekijken (niet op een Windows machine) of als je dat liever hebt op je iPad.
Een belangrijke reden om de video’s op je Mac te downloaden zou kunnen zijn dat de applicatie bijna 1GB groot is. Alle video’s worden meegestuurd in de download. Dat is handig omdat je ze dan offline kunt bekijken, maar vreet wel wat meer ruimte op een iPad.

Ik heb een stukje van de SCOtutor for iPad video’s bekeken en moet zeggen dat ze prettig klinken en zo te zien duidelijk stap voor stap gericht zijn op de beginnende iPad gebruiker. Heb je dus net een nieuwe iPad van je werkgever gekregen of voor moederdag (moeten we hier in NL nog een weekje op wachten), en ben je niet zo iemand die alle nieuwe knoppen of features meteen onder de knie heeft, dan is dit zeker een app. om te downloaden.

Voor Nederlandse kijkers zou het Engels nog een probleem kunnen zijn, er is geen Nederlandstalige ondertiteling aanwezig (wel in het Engels en soms in andere talen), maar het Engels in de video’s is heel helder en ik denk eenvoudig genoeg voor de meeste Nederlanders.
Hoe dan ook, de twee video’s zijn nu helemaal gratis, dus als het niet bevalt heb je niet voor niets geld uitgegeven.

Natuurlijk kan Don McAllister niet alle video’s gratis weg geven. Hij verdient er immers zijn boterham mee. Over het nut van een premium account. Als je voor een heel jaar betaald ben je $80,- (of €61,-) kwijt voor de toegang tot alle iOS en Mac instructiefilms op de site. Daar voor krijg je toegang tot het archief en wekelijks twee nieuwe instructiefilm (een voor iOS en een voor de Mac).

Hoe dan ook, test het eens uit en mocht je besluiten om een abonnement te nemen (of heb je er al een wellicht?), laat me dan eens weten hoe je er gebruik van maakt en of het bevalt!
Heb je interesse in het productieproces van de video’s, kijk dan ook eens op deze pagina waar Don McAllister toelichting geeft. Toch wel iets anders dan een 640×480 schermfilmpje maken. 😉

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
11 jaren geleden

Tijdelijk gratis: SCOtutor for Mac of iPad http://t.co/V6d5vby5

trackback

Tijdelijk gratis: SCOtutor for Mac of iPad. Eenvoudige instructies voor iPad of Mac beginners van @sconline http://t.co/vhFkYOMX

Fred Zelders
11 jaren geleden

Ik heb al tijden een abonnement op deze perfect gemaakte en meestal bijzonder leerzame Screencasts.
Er zit zelden een aflevering bij (en het zijn er inmiddels al honderden, zowel voor Mac als voor iOS) waar ik helemaal niets ‘uit haal’.

Aanrader!

trackback
11 jaren geleden

Tijdelijk gratis: SCOtutor for Mac of iPad http://t.co/WYG7YMV1