Zon vindt Dak in Deurne

 Gepubliceerd door om 06:36  Hardware, Persoonlijk
mrt 302012
 

ICT en elektriciteit zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder elektriciteit staat alle ICT stil, dus ook de ICT die we in het onderwijs gebruiken. Het vervelende is dat we met al die ICT en andere technologie in huis ook thuis elk jaar steeds meer energie verbruiken. Als je dit weblog al een tijdje volgt, dan weet je dat ik door de tijd heen al de nodige oude PC die als servertje dienst deed de deur uit gedaan heb in ruil voor energiezuinigere NAS apparaten, maar ondanks dat, helpen al die iPads, smartphones, spelcomputers en laptops niet echt.
Zonne-energie is in Nederland een moeilijk onderwerp. Onze elektriciteit is in verhouding tot de aanschaf van zonnepanelen namelijk eigenlijk nog steeds te goedkoop. Want zelfs met de huidige bedragen, die nog maar een fractie zijn van een paar jaar geleden, is zonder subsidie (die de overheid al een tijdje niet meer geeft) de terugverdientijd van een set panelen nog steeds 10 jaar of meer.

Je doet het dus zeker niet alleen voor het geld. En dat deden wij dus ook niet toen we ons meteen bij het open gaan van de actie op 29 januari 2012 aangemeld hebben voor Zon Zoekt Dak. Gisteren op 29 maart 2012 zijn de panelen geïnstalleerd.
Lees verder….