ICT: Het zijn nog steeds geen wasmachines!

Wasmachine Vandaag had ik, samen met een collega uit Den Haag, een opnamedag gepland. Het was de bedoeling dat we een aantal schermfilmpjes gingen maken met behulp van Camtasia Studio. Dat zouden we doen op zijn laptop, een nieuwe Windows 7 machine met een goede ingebouwde webcam. Hij had er nog geen Camtasia op staan, dus het eerste wat we deden was dat installeren. Dat ging eigenlijk allemaal nog prima. Voor de juiste belichting hadden we een aantal lampen opgesteld en ik had een tafelmicrofoon aangesloten op zijn laptop om er voor te zorgen dat we goede audio binnen zouden krijgen.

Maar de eerste test was vreselijk, ontzettend blikkerig geluid. En wat we ook probeerden, opnieuw opstarten / geluidskwaliteit verhogen bij de opname-instellingen, we kregen geen acceptabele audio. Een tweede laptop die ik er bij haalde bleek een gecombineerde headset/microfoon aansluiting te hebben (zoals een iPhone of iPad ook heeft) en daar werkte de microfoon niet op. Dus ook dat was geen optie. Uiteindelijk bleek dat op de nieuwe laptop de ruisonderdrukking en echocanceling aan stond. Handig als je zonder headset online aan het vergaderen bent, maar funest als je goede audio binnen wilt krijgen bij een opname.

Toen we dat helder hadden leken we aan de slag te kunnen. Maar het resultaat was toch nog niet optimaal. Terwijl we nu wél de microfooninstelling goed hadden staan. Uiteindelijk bleek dat we met de PowerPoint plugin géén goede audio binnen kregen (gekraak bij de audio) en via de gewone schermopname optie wél. We zijn toen uiteraard naar die tweede optie overgestapt en hebben de filmpjes daarna zonder veel problemen (op wat luidruchtige studenten op de gang na) kunnen opnemen.

Ik vertelde dit verhaal aan een andere collega en zij herinnerde mij aan een uitspraak van een hele tijd geleden. Ik heb toen gezegd dat ICT eigenlijk als een wasmachine zou moeten zijn. Eenvoudig te bedienen door iedereen. Dat is dus nog steeds niet zo al zullen er nu de nodige Mac-gebruikers zijn die het daar helemaal niet mee eens zijn. Maar ja, alles wat Apple maakt is dan natuurlijk ook magisch.

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback
9 jaren geleden

ICT: Het zijn nog steeds geen wasmachines! http://t.co/qB8ggIcW

Willem Karssenberg
9 jaren geleden

Ik draai heel af en toe zelf een wasje en moet dan altijd aan mijn huisgenoten vragen hoe ik dat ding moet instellen…

trackback

[…] } #themeHeader #titleAndDescription * { color: black; } ictoblog.nl – Today, 7:39 […]

Wasmachine
Wasmachine
9 jaren geleden

Camtasia werkt geweldig 🙂 Wel erg lastig om te leren vond ik persoonlijk.