Archos 35 Smart Home Phone – thuistelefoon op Android

Archos 35 Smart Home Phone
Archos 35 Smart Home Phone
Toen ik het bericht bij Reghardware over de test van de Archos 35 Smart Home Phone voorbij zag komen, wist ik dat ik het toestel al een keer eerder gezien had. En dat klopt, hij is juni 2011 aangekondigd door Archos en dan nu dus beschikbaar.

De reviewer maakt al meteen in het begin duidelijk dat, wat je er van wilt vinden, er toch wel een sterk punt aan het toestel zit:

Before we get into the long grass, let me say right away that this Android Wi-Fi/DECT dog’n’bone can run Skype and not just for audio but for video calls too. If it didn’t, I’d suggest you stop reading now, but since it does, I’ll ask you to bear with me.

De review is niet negatief over het toestel, ze geven hem een 75% score. Maar met een drukgevoelig scherm en niet capacitive touch zoals de meeste moderne smartphones, en een (blijkbaar) wat raar beeldformaat waardoor niet alle applicaties draaien, blijft het het waarschijnlijk net niet.

In de reacties verwijst iemand naar de Orange San Francisco, een goedkope Android smartphone. Als je daar de Wifi functionaliteit van gebruikt thuis, dan zou je een bijna vergelijkbare situatie hebben, met een toestel dat goedkoper is en beter qua specs.
Dan heb je echter niet de DECT optie en kun je dus alleen via Skype gebeld worden.
Een van de andere reageerders geeft aan dat je juist zoiets als een DECT telefoon zo eenvoudig mogelijk moet houden. Waar die grens ligt weet ik niet. Ik zou me hierbij in een kantoor of school nog wel iets voor kunnen stellen. Dan hoef je in het gebouw geen smartphones of vaste toestellen beschikbaar te stellen, maar zulke telefoons.
Hoe dan ook, deze komt (zoals verwacht) in ieder geval niet echt hoog op mijn “die zou ik willen hebben” lijstje.