jan 272012
 

Eduroam Companion App

Eduroam Companion App

Ik kwam hem tegen in een tweet van Kirsten Veelo: de eduroam companion App for iPhone and iPad.
Het is zo’n applicatie die je eigenlijk altijd op je iPhone of iPad geïnstalleerd moet hebben en wellicht maar een paar keer per jaar nodig zult hebben. Je kunt er namelijk zien waar je allemaal via Eduroam op internet kunt. Als je onderwijsinstelling ondersteuning biedt voor Eduroam, dan kunnen medewerkers en studenten overal (in Nederland en in het buitenland) waar instellingen en bedrijven zijn die Eduroam ondersteunen gratis gebruik maken van het draadloos netwerk.

Op zich heb je namelijk de applicatie meestal niet nodig. Als je Eduroam één keer hebt ingesteld op je laptop, iPad, iPhone, dan maakt die automatisch verbinding als het netwerk binnen bereik komt. Maar het kan wel handig zijn als je op zoek bent naar een plekje waar je even het netwerk op kunt. Zeker als je een iPad met alleen Wifi of een iPhone met een wat beperkter data abonnement hebt.
Natuurlijk werkt Eduroam ook in combinatie met Android toestellen, een versie daarvoor is in de maak.

De applicatie is gratis te downloaden via de App-store van Apple.

jan 272012
 

Archos 35 Smart Home Phone

Archos 35 Smart Home Phone

Toen ik het bericht bij Reghardware over de test van de Archos 35 Smart Home Phone voorbij zag komen, wist ik dat ik het toestel al een keer eerder gezien had. En dat klopt, hij is juni 2011 aangekondigd door Archos en dan nu dus beschikbaar.

De reviewer maakt al meteen in het begin duidelijk dat, wat je er van wilt vinden, er toch wel een sterk punt aan het toestel zit:

Before we get into the long grass, let me say right away that this Android Wi-Fi/DECT dog’n’bone can run Skype and not just for audio but for video calls too. If it didn’t, I’d suggest you stop reading now, but since it does, I’ll ask you to bear with me.

De review is niet negatief over het toestel, ze geven hem een 75% score. Maar met een drukgevoelig scherm en niet capacitive touch zoals de meeste moderne smartphones, en een (blijkbaar) wat raar beeldformaat waardoor niet alle applicaties draaien, blijft het het waarschijnlijk net niet.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Archos 35 Smart Home Phone – thuistelefoon op Android  Tags: , ,